Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yavuz Yaşar

Uzman
Cihaz
Samsung Galaxy J3 2016 SM-J320h
Evde eski bir J3 vardı, bataryası, falan gayet iyi bir haldeydi ancak çok eski olduğu için bir işe yaramıyordu hatta arayüzü bile kasmaya başladı. Bu telefona kurabileceğim hızlı, hafif, iyi bir Custom ROM bulmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

(Telefona eskiden stock ROM'u kendisine kurmuştum ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum.)

Çözüm
Bir de Android sürümü biraz daha yüksek olan bir ROM var mıdır?

Yok.

TWRP kurmanız için adım adım anlatacağım.

Ayarlardan cihaz hakkında, yazılım bilgilerine girin. Yapım numarasına birkaç kez tıklayın, artık bir geliştiricisiniz diyene kadar.

Ayarlara geri dönün ve en alttaki geliştirici seçeneklerine girin ve oradan OEM kilidi ve USB hata ayıklama seçeneklerini açın.

Şu programı indir ve klasöre çıkart;

Ardından şu dosyayı indir;

Şunu da kur unutmadan;

Telefonu kapat, ses kısma, orta tuş ve güç tuşuna basılı tut. Senin dediğin o yer gelecek. Ses açma tuşuna tıklayarak download moduna al ve bilgisayara bağla telefonu.

Odin programına gir ve settings kısmından Auto reboot seçeneğini kapat. AP kısmına indirdiğin TWRP dosyasını ekle.

Üstte com yazısı var ise her şey doğru gidiyor.

Start tuşuna tıkla ve Pass demesini bekle.
Kod:
Installing zip file '/sdcard/PixelExperience_plus_j3xlte-7.1.2-20220925-UNOFFICIAL.zip'
Checking for MD5 file...
Skipping MD5 check: no MD5 file found.
E3004: This package is for device: Jj3xnlte, j3xnltexx, j2xlte, j2xlte, j2xltedd, j3xlte; this device is j3x3g.
E:unknown command [log]
Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '(dosya ismi)'
Updating partition details...
...done

İnstall dedikten sonra bu yazılar geldi.

Kod:
Installing zip file '/sdcard/PixelExperience_plus_j3xlte-7.1.2-20220925-UNOFFICIAL.zip'
Checking for MD5 file...
E3004: This package is for device: Jj3xnlte, j3xnltexx, j2xlte, j2xlte, j2xltedd, j3xlte; this device is j3x3g.
...done

İnstall dedikten sonra bu yazılar geldi.

Sizin cihaza Custom ROM yokmuş. ROM'ların hepsi 4G modeline ait. Ben de olur bu sandım da olmadı.

O zaman stock ROM yüklemem lazım yardım edin ne olur bu telefonun benim için çok fazla manevi değeri var.
Geceden beridir telefon açık ve TWRP ekranında şu Linux hatasını almamak için.

Benim telefonum burada değil ki ama dur bilgisayrın kamerası ile çekerim.

Benim bilgisayarın kamerası çok kötü çektiği için yazılar okunmuyor ama.

Kod:
Checking for MD5 file...
...done

Bu yazılar geliyor onu soruyorsan.

Son düzenleme:
Odin mode da bunlar yazıyor.

Kod:
ODIN MODE.
SECURE DOWNLOAD ENABLE.
MDM DOWNLOAD BLOCK: 0
PRODUCT NAME: SM-J320H
CURRENT BIN: Custom.
SYSTEM STATUS: Official.
FRP LOCK: OFF.
USB Init start!
USB core reset done!

TWRP'ye girerken ki ekranda yazanlar.
( Yazılar şu an gitti ama orada dediği şey:
Keep the System read-only?
Bende hayır dedim modife etmeye izin verdim)

Sol üst köşede yazanlar bunlar. Başka yazı da yok. Daha önceden kernel panic! Veya FRP lock yemişti TWRP yüklemiştim onda.

Zaten sadece bir tane binary sürümü var mış. Şunu indir

Bu rehber ile kur.