Merhaba arkadaşlar, bu rehberi daha önceden Technopat'ta yazmıştım fakat eklemeler yapmak ve Techolay kullanıcılarınında faydalanması amacıyla buraya tekrardan yazıyorum.

1. havoc OS 4.10:

özellikleri;
Stabil ve gömülü AOD (always on display)
Bayağı bayağı bayağı fazla ROM özelleştirme seçeneği (bütün hepsine bakıp ayarlamam 1 saatimi aldı resmen)
Android 11.

Hatalar;

Kamera karıncalı gözüküyor. Fakat bu durum bende olan kernelden kaynaklı muhtemelen çünkü stock ROM'da da karıncalı gözüküyordu. OpenGApps aroma indirip yüklerken Google Kamera'yı da indirirseniz daha iyi oluyor.

XDA Forum's da görüntüle

2. LineageOS 19.1 beta - 20.0 Alpha:

Özellikleri;

resmi olmayan los (LineageOS) sürümü.
Pek özelliği yok normal LineageOS özellikleri var sadece.

Hatalar;

Bazı kullanıcılar telefon görüşmelerinde sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

LineageOS 19.1 - Android 12L
LineageOS 20.0 - Android 13
3. SE 8.5 & Gaming:

Özellikler;
Herhangi bir sıkıntı yok.
Samsung Experience tabanlı Android 7.1
Donma yok.
Yüklemek için linkte verilen Csc'leri yüklemeniz lazım ben greece yazan Csc'yi yükleyerek kurdum.

[ROM][NEW]Nougat 7.1.1 - SE 8.5 & Gaming [J700F/H/M, J710FN, J7108, A310F/Y/M, A510F/Y/M, A710F/Y/M]

bunları nasıl kuracağız?
1. adım bu dosyaları indiriyoruz:Download twrp-3.6.2_9-0-j7elte.img.tar & https://odindownload.com/download/Odin3_v3.14.4.zip
2. adım Odin3'ü WinRAR ile çıkartıyoruz.
Sonra telefonumuzun cihaz hakkında bölümünde derleme numarasına (yapım numarasıda olabilir) en az 7 kere basıyoruz.
3. adım aşağıda artık siz bir geliştiricisiniz yazdığında ayarlar menüsünün en altından geliştirici seçeneklerine girip USB hata ayıklama ile OEM Unlock'u açıyoruz.
Sonra telefonu kapıyoruz ve sonra açılıken ses kısma ve Home ve Power butonlarına basılı tutuyoruz.
Mavi ekrandan continue yazan seçeneğin solunda yazan ses tuşuna basıyoruz.
Şimdi telefonu kablo ile bilgisayara bağlamadan önce Odin'i açıyoruz sonra kabloyu takıp telefonu bağlıyoruz ve Odin'in içinden AP kısmından indirditiğimiz twrpxxx. Tar dosyasını seçiyoruz.
Start diyoruz ve telefonun ekranı kapandığında hemen acele ile ses açma ve Home ve Power butonlarına basılı tutuyoruz.
Sonra indirdiğimiz ROM'u SD karta atıp SD kartı telefona takıyoruz.
Sonra telefondan select language deyip Türkçeyi seçiyoruz ve aşağıdaki butonu sağa doğru kaydırıyoruz.
Sonra temizle kısmından gelişmiş temizle kısmından dahili depolama ve veri ve sistem ve dalvik ve önbelleği seçip temizle butonunu kaydırıyoruz.
Sonra geri gidip yükle kısmından depolama seçeneğinden SD kartı seçip SD karta attığımız ROM'u buluyoruz ve onun dosyalarını yükle diyoruz.
Bu kadar! Sistemi yeniden başlat dediğimizde telefon açılacak ve indirdiğini ROM kurulacak!

LineageOS ROM'ları ve havoc OS için ayrıca bu siteden The Open GApps Project cihazınıza uygun mimariyi seçip ("telefonunuzun modeli" işlemci mimarisi diye arattırıp bulabilirsiniz) indirdiğiniz LineageOS veya havoc OS un Android sürümünü seçip aroma yı seçiyoruz ve o dosyayı da SD karta atıyoruz. Bunu da TWRP üzerinden ROM'u yüklediğimiz gibi yüklüyoruz (herhangi bir temizleme yapmadan) Android 12 ve 13 için OpenGApps yükleyemezsiniz. Başka GApps'leri internette Android XX "işlemci mimariniz" GApps diye arattırıp bulabilirsiniz.
Bu kadar.

diğer ROM'ları sonradan ekleyeceğim.

İyi günler 👋