NanoMetre

Yetkin
Cihaz
Samsung Galaxy Note 4
Selamlar, arkadaşlar elimde Note 4 var. Bataryası sorunlu, değiştireceğim ama Android sürümü Nougat (7.0.0) ve üzeri yapılabilir mi? Yani donanımsal olarak yazılımı kaldırır mı? Yoksa hiç uğraşmayayım mı? Uzun süredir Android ile uğraşmadığım için bayağı yabancı kaldım (unutmuşum) da ona göre root işine tekrar gireceğim.

Not: Cihaz sosyal medya ve birkaç uygulama dışında kullanılmayacak.

Maksimum Android 10 veya 11 ancak ne kadar stabil olur muamma.
SM-910H modeliymiş. İşlemciden emin değilim, açılınca bakarım ama Exynos 5433 yonga seti var o yüzden tahminen ARM Cortex-A57 mevcut.

Vardır da onlar sağlıklı çalışır mı acaba? İşlemci ve RAM kaldırır mı?
Peki şöyle sorayım: Stabil, kararlı bir sürüm öneriniz var mı?

LineageOS 15.1 öneririm. Android 8 kullanıyor, o donanıma uyacağını düşünüyorum. Direkt ROM, Magisk ve GApps linki: Lineage OS 15.1- Android 8.1 Oreo - Google Drive

Bu arada ilk önce kendi sisteminizin yedeğini alın, ROM başarılı inmezse geri dönersiniz eski ROM'a.

Bunu daha önce de gördüm de LineageOS hiç denemediğim için emin olamadım. Nougat sürümünde cihazın kendi özellikleri de aktif oluyordu. Fakat video oynatmada drop oluyordu. Ama olmadı yarın bunu denerim stabil mi diye?

Bunu daha önce de gördüm de LineageOS hiç denemediğim için emin olamadım. Nougat sürümünde cihazın kendi özellikleri de aktif oluyordu. Fakat video oynatmada drop oluyordu. Ama olmadı yarın bunu denerim stabil mi diye?
Hocam merak etmeyin, Lineage OS en stabil sistemlerden biridir. Tabii eğer portlandıysa sorunlar çıkabilir. ROM'da da sorunlar vardır illaki, çok sorunlu çıkarsa veya beğenmezseniz elimde bir sürü ROM var :)

Hocam merak etmeyin, Lineage OS en stabil sistemlerden biridir. Tabii eğer portlandıysa sorunlar çıkabilir. ROM'da da sorunlar vardır illaki, çok sorunlu çıkarsa veya beğenmezseniz elimde bir sürü ROM var :)
Esasen belirttiğim gibi sosyal medyada ve kamera-video çekiminde sorun çıkarmasa yeter. O yüzden Nougat (Android 7.0 ) odaklı bakıyordum malum bellek 4 GB cihazda. Olmadı Custom ROM'a dönerim diyordum da onun da yedeğini almamışız. :) Neyse yarın bir deneyip yazarım, cihaz yanımda değil bugün.

Şimdi deneyeceğim de bendeki SM-910H modeli uyumdan dolayı sıkıntı çıkarmasın? XDA'da 18.1 LineageOS sürümü var mış ama o daha sorunlu olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@NanoMetre maksimum soft brick olur, merak etmeyin. Hard brick riski olan tek yer, ODIN menüsünde yüklenilen bozuk veya virüslü yazılımdır. Soft brick olursa kurtarabilirsiniz.
5-6 yılı geçti uğraşmayalı pek hatırlamıyorum. O yüzden de biraz tedirgin yaklaşıyorum. :) 6.0'da videolar kesik kesik açılıyordu. 7.1'de onu çözdüm ama bazı uygulamaları kapatıyordu çözemedim o yüzden yenisini aramaya başladım.

Artı -1 Eksi