MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba, bu makale de telefonum Samsung Galaxy S10 Plus hakkında deneyimlerimden bahsedeceğim.
s10.webp

Makalemde telefonun
  1. Tasarım
  2. Kamera
  3. Oyun ve Şarj Performansı
  4. Yazılım ve Telefonun İçerisindeki Özelliklerine
değineceğim.

1- Tasarım
Öncelikle telefonun ön ekranından başlamak istiyorum. Telefonun ön kameralarının orta üst kısım da olmasını beklerken sağ üst köşeye koyulmuş. Açıkçası bu pek hoşuma gitmedi. Mesela telefonda ekran görüntüsü aldığım zaman kameranın olduğu bölüm çok boş gözüküyor ve telefonun şarj, sinyal gibi özellikleri ortada durması kötü olmuş. Ekran görüntüsü alınırken o özellikler sağ bölüme alınabilirdi.
TelefonOnEkran.webp

Akabinde parmak izi okuyucusu da ekrana gömülü bir şekilde geliyor yani herhangi bir tuş bulunmuyor. Telefonun arka kısmına bakacak olursak biri ana üç kamera, fener ve sensör bulunuyor. Telefonun yan kısmında ses artırma/azaltma, kapatma ve Bixby tuşu yer alıyor. Açıkçası Bixby'i hiç kullanmadım ve gereksiz bulduğum bir tuş. O tuşa kendi komutumuzu atayabilsek iyi olurdu.

Telefonun:
  • Boyu: 157,6mm
  • Eni: 74,1mm
  • Kalınlığı: 7,8mm
  • Ağırlığı ise 175 gram.
Telefon kendisinin bir alt modeli S10'a göre daha büyük.

2- Kamera
Geldik kamera mevzusuna. Burada üç kamerayı da ayıracağım.

Ana Kamera:​
  • Çözünürlük: 12MP
  • Minimum Diyafram Açıklığı: F1.5
  • Maksimum Diyafram Açıklığı: F2.4
Ana Kamera Video:
  • Video Çözünürlüğü: 4K (2160p) Ultra HD
  • Video FPS Değeri: 60fps
  • Video Kayıt Seçenekleri:
    • 720p (30fps)
    • 1080p (30/60fps)
    • 2160p (30/60fps)
  • Ağır Çekim Video Kayıt Seçenekleri:
    • 720p (960fps)
    • 1080p (240fps)
İkinci Kamera:​
  • Çözünürlük: 16MP
  • Diyafram Açıklığı: F2.2
  • Ekstra Geniş Açı özelliği yer alıyor.
Üçüncü Kamera:​
  • Çözünürlük: 12MP
  • Diyafram Açıklığı: F2.4
Ön Kamera:​
  • Çözünürlük: 10MP
  • Diyafram Açıklığı: F1.9
  • Video Çözünürlüğü: 4K (2160p) Ultra HD
  • FPS Değeri: 30fps
İkinci Ön Kamera:​
  • Çözünürlük: 8MP
  • Diyafram Açıklığı: F2.2
Kameraların portre modu, HDR, panorama ve pek çok özelliği bulunuyor. Ayrıca telefonun kamera uygulamasında Pro modu var. O modda da kameranın ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. Kameranın DxOMark sonuçlarına bakacak olursak fotoğraf kısmı 120, video kısmı 97 puan almış görünüyor.
1723473425593.webp

Ben buraya birkaç çektiğim fotoğrafı da koymuş olacağım.
Camii.webp
Ay.webp
Manzara.webp

0.5x ile çekildi. 10x açı ile çekildi. 1x açı ile çekildi.

3- Oyun ve Şarj Performansı
Oyun performansından belirtecekken mamafih şarj performansından da bahsetmek istedim. Öncelikle oyun testi olarak PUBG Mobile'ı seçtim. Normal de telefon da oyun oynayan birisi değilim. PUBG'yi de oynamayı beceremem ama Türkiye'de en çok oynanan oyun PUBG Mobile olduğu için (bkz. En Çok Oynanan En İyi Mobil Oyunlar) bu oyunu seçtim.

PUBG'ye girip ayarları; telefonun en fazla desteklediği şekilde ayarladım. İki maç oynadım ve 20 dakika sürdü. Oyuna başladığım zaman şarj yüzde 79 iken, 20 dakikanın sonunda şarj yüzde 73 oldu. Oyundaki şarj performansı açıkçası fena değil bana göre. Normal de sıcaklığı da ölçecektim ama ateşölçerim olmadığı için ölçemedim. Ama yine sıcaklık fena değildi. Yüksek ayarlarda sıcak oluyor ama yani sonuçta yüksek ayar :D

Normal de şarj kullanımı ise daha iyi. Telefonu yüzde 85 şarj ile sınırlandırdım ve gün içerisinde rahatça kullanabiliyorum.
PUBGSarjKullanimi.webp

4- Yazılım ve Telefonun İçerisindeki Özellikler
Yazılım kısmına bakacak olursak,
  • One UI sürümü: 4.1
  • Android sürümü: 12
Bununla birlikte telefon en son yazılım güncellemesini 1 Mart 2023 tarihinde almış olduğunu görüyoruz.

Telefonun içinde ise benim çok beğendiğim birkaç özellik var ona da değinmek isterim.

- Windows Bağlantısı
Telefonunuzu cebinizden çıkartmadan mesaj gönderebilir, yeni fotoğraflara bakabilir, bildirimleri öncelik sırasına koyabilir veya destekleyen mobil uygulamalarınızı kullanabilirsiniz.​
- Dolby Atmos
Dolby Atmos (çevresel ses); Film, müzik ve insan sesi gibi çeşitli ses türleri için en iyi duruma getirilmiş bir saran ses modudur. Dolby Atmos ile etrafınızdan akan hareketli ses deneyimini yaşayabilirsiniz.​
- NFC
Bu teknoloji, telefonunuzun yakınında bulunan bir başka cihaz ile temas etmeden iletişim kurmasını sağlar. NFC sayesinde kablosuz internete ya da mobil veriye ihtiyaç duymadan bağlantı sağlanabilir.​

Evet. Bir incelemenin sonuna geldik. Elimden geldiğince anlaşılabilir bir şekilde anlatmaya çalıştım. Gözümden kaçmış veya eksik bir yer varsa şimdiden affola. Teşekkürler.

Bu telefon mükemmel. Özellikle Android 12 kullanması gereksiz yapay zeka ve kamera özelliklerinin olmaması sebebi ile sade, kaliteli ve çok daha stabil.

Kasa kalitesi, tasarım ve kamera olarak müthiş bir cihaz. Ekrandan bahsetmiyorum bile :D

Bu telefon mükemmel. Özellikle Android 12 kullanması gereksiz yapay zeka ve kamera özelliklerinin olmaması sebebi ile sade, kaliteli ve çok daha stabil.

Kasa kalitesi, tasarım ve kamera olarak müthiş bir cihaz. Ekrandan bahsetmiyorum bile :D
2019 Şubat ayında çıkmış olmasına rağmen yine işlevi var.

Samsung Galaxy S10+ kadar güzel bir cihaz görmedim. Bana göre Android 13 almaması kötü oldu onun dışında hâlâ taş gibi kullanılır.

Pubg oynamaya müsait mi? Günlük en fazla 5 saat pubg, bs oynanacak.
Açıkçası dediğim gibi telefon da çok oyun oynayan birisi değilim ama PUBG ve Brawl Stars gibi oyunlar için kâfi bir telefon. Ancak makalede de beliettiğim gibi PUBG'de sıcaklık artışı olabilir. Onun içinde ayarları düşükte tutarsınız.