Samsung Galaxy S24 FE batarya sorunu neden kaynaklanıyor?

Dagster3532

Becerikli
Cihaz
Galaxy S24 FE
Telefon 1 yıl önce forumda deli gibi öneriliyordu. Şu an kimse özellikle batarya performansından memnun değil.

Bu telefon neden bu kadar kötü pil performansı vermeye başladı? Sebebi Exynos işlemci mi? İnsanlar "Exynos düzeldi" demişti ancak şu an şikayet konuları takır takır yine açılıyor. S25 FE modeli de bu sorundan aynı şekilde mağdur olacak mı?

Samsung konularının neredeyse hepsinde adı geçen hocamızı da etiketleyelim @Violett.

Evet, S25 FE'de batarya konusunda berbat durumda. Hatta S25 Edge'den bile daha kotu durumda. Samsung'un FE serisi kronik gibi bataryasi en zayif noktalari. Exynos'u A serisinde goruyoruz. Gayet iyi isler cikariyor.

Evet, S25 FE'de batarya konusunda berbat durumda. Hatta S25 Edge'den bile daha kotu durumda. Samsung'un FE serisi kronik gibi bataryasi en zayif noktalari. Exynos'u A serisinde goruyoruz. Gayet iyi isler cikariyor.

Bir arkadaşım 25 FE kullanıp gayet memnun olduğunu söyledi. Ve neden A serisinde yok iken S gibi sorunsuz olması gereken bir seride özellikle bu oluyor?

Bir arkadaşım 25 FE kullanıp gayet memnun olduğunu söyledi. Ve neden A serisinde yok iken S gibi sorunsuz olması gereken bir seride özellikle bu oluyor?
Bir yil sonra batarya su gibi akip gidiyor. Ben de S23 kullandim. İlk 9 ay sorun yoktu. Samsung'un beceriksizligi tamamen. A serisindeki islemciler uretim bandi olarak bataryada daha iyi oluyorlar.

Bir yil sonra batarya su gibi akip gidiyor. Ben de S23 kullandim. İlk 9 ay sorun yoktu. Samsung'un beceriksizligi tamamen. A serisindeki islemciler uretim bandi olarak bataryada daha iyi oluyorlar.

Benim S26 Ultra buna benzer sorun yaşatır mı acaba? S23 küçük ve küçük bataryası olduğundan dolayı belki yaşatıyor olabilir ama S serisi olup FE bile olsa şunu yaşatmaması lazım.

Magdur bile. Sorun Samsung'un berbat optimizasyonunda. Snapdragon'a sahip S23 serisinin de halini goruyoruz. Snapdragon hala Exynos'tan daha verimli ama ana suclu degil. Exynos hicbir zaman tam duzelmedi. Ama duzelmekten ne kastettiginize bagli. Modem, ISP, NPU, DSP ve verimlilikte hala ama hala zayif.

Exynos eskisinden daha iyi ama hala rakiplerinden zayif demek istedigim.
Samsung konularının neredeyse hepsinde adı geçen hocamızı da etiketleyelim @Violett.
Bu bir gonderme miydi acaba?

Benim S26 Ultra buna benzer sorun yaşatır mı acaba? S23 küçük ve küçük bataryası olduğundan dolayı belki yaşatıyor olabilir ama S serisi olup FE bile olsa şunu yaşatmaması lazım.
Yani rakipleri 6000-7000 mAh batarya kullanirken Samsung'un otistik gibi 5000'de takili kalmasi cok komik olay. S23 Ultra kullanan arkadasim var. Kendisi memnun bataryadan. Fakat garanti bitmeden degistirdi bataryayi. Sen de oyle yap istersen.

Samsung neden şöyle bir sorun var ise batarya kapasitesi büyütüp şarj hızı artırmaz anlamış değilim. Optimizasyon optimizasyon diyorlar 1 yıl sonra böyle yıkılıp gidecek ise işleri zor. Salladıkları Apple gibi olabilseler keşke söyledikleri optimizasyon anlamında. Kullandığım güncel telefonlar arasında aralarında en zayıf kalan 14T Pro bile 1 yıl sonra dimensity 9300+ verimlilik çekirdekleri olmadığı ve arayüzü leş olduğu halde böyle bir sorun yaşatmamışken üstelik 20 dakikada tamamen dolarken yetmedi iPhone 17 kullanırken bunu yaşamadığım halde S26 Ultra yaşatır ise telefonu kırıp kenara koymam gerekir.

Yani rakipleri 6000-7000 mAh batarya kullanirken Samsung'un otistik gibi 5000'de takili kalmasi cok komik olay. S23 Ultra kullanan arkadasim var. Kendisi memnun bataryadan. Fakat garanti bitmeden degistirdi bataryayi. Sen de oyle yap istersen.

2. yıla doğru telefon değişir model yükseltirim hocam genelde ama bir telefon parası daha vereceğiz gibi Samsung 2. el değer kaybı muhabbeti yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…