Fanboyluğu bırakın, güncellemeden sonra şarjın aynı kalmasını mı bekliyorsunuz?
Fanboylukla hiçbir alakası yok bu işin.

Yarım dakikada %4 şarj gidiyorsa:

Bu dakikada %8 demek.

15 dakikada ise %100’e denk geliyor. 🤡

Bir kere bunun “uygulama güncellemesi” ile hiçbir ilgisi yok.

Ya Scamsung’un gönderdiği sürüm sorunlu, ya batarya kalibre değil, ya da UI yanlış ölçüm yapıyor.
Bir diğer ihtimal de cihazın bataryasında sorun olması. Nitekim konu sahibi One UI 7’de sadece 4 saat SoT aldığını belirtmiş, ki bu değer oldukça düşük. Elimdeki 5+ yıllık cihaz bile 6 saati zorluyor yahu.

Asıl siz fanboyluğu bırakın. Tavsiyemdir.

Fanboylukla hiçbir alakası yok bu işin.

Yarım dakikada %4 şarj gidiyorsa:

Bu dakikada %8 demek.

15 dakikada ise %100'e denk geliyor. 🤡

Bir kere bunun “uygulama güncellemesi” ile hiçbir ilgisi yok.

Ya Scamsung'un gönderdiği sürüm sorunlu, ya batarya kalibre değil, ya da UI yanlış ölçüm yapıyor.
Bir diğer ihtimal de cihazın bataryasında sorun olması. Nitekim konu sahibi One UI 7'de sadece 4 saat SoT aldığını belirtmiş, ki bu değer oldukça düşük. Elimdeki 5+ yıllık cihaz bile 6 saati zorluyor yahu.

Asıl siz fanboyluğu bırakın. Tavsiyemdir.

Arkadaşın kullandığı S24 FE'de sorun olabilir fakat benim demek istediğim güncellemelerden sonra şarjın bir süre bu şekilde azalmasının normal olduğu. Ayrıca 15 dakikada sürekli şarjın sürekli sıfırlanması size mantıklı geliyor mu? S24 FE'nin şarjı diğer telefonlara göre bir tık hızlı bitiyor fakat 30 saniyede %4 gitmesi güncellemeden dolayı.

One UI 7'den 8'e güncelleniyor, üstüne arkada optimizasyon yapılıyor ve uygulama güncellemeleri tamamlanıyor. Şarjın azalmamasını mı bekliyorsunuz anlamadım.

Konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok, konu sahibi telefonunu servise götürür. Ek olarak, güncellemeden sonra telefonun şarjının bir süre hızlı bitmesi tek Samsung'da olmuyor, arkadaşım iPhone 15 Pro kullanıyor güncellemeden sonra telefonu çok ısındı ve güncellediği gün şarjı çok hızlı bitti.

Arkadaşın kullandığı S24 FE'de sorun olabilir fakat benim demek istediğim güncellemelerden sonra şarjın bir süre bu şekilde azalmasının normal olduğu. Ayrıca 15 dakikada sürekli şarjın sürekli sıfırlanması size mantıklı geliyor mu? S24 FE'nin şarjı diğer telefonlara göre bir tık hızlı bitiyor fakat 30 saniyede %4 gitmesi güncellemeden dolayı.

One UI 7'den 8'e güncelleniyor, üstüne arkada optimizasyon yapılıyor ve uygulama güncellemeleri tamamlanıyor. Şarjın azalmamasını mı bekliyorsunuz anlamadım.

Konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok, konu sahibi telefonunu servise götürür. Ek olarak, güncellemeden sonra telefonun şarjının bir süre hızlı bitmesi tek Samsung'da olmuyor, arkadaşım iPhone 15 Pro kullanıyor güncellemeden sonra telefonu çok ısındı ve güncellediği gün şarjı çok hızlı bitti.
Şimdi hocam, durumu şöyle açıklayayım:

Ben "şarj azalmaz" demedim öncelikle. Evet, UI kendini 2-3 gün içinde optimize eder; bunda bir sorun yok.

Ancak asıl sorun şarj tüketimi: Bir işletim sistemi güncellemesiyle telefonun ekran süresinin 15 dakikaya düşmesi kabul edilemez. Bu resmen bataryayı "emmek" anlamına geliyor.

Büyük ihtimalle bataryada ciddi bir sorun var. Batarya kalibrasyonu bozuk olsa bile bu kadar büyük bir enerji tüketimi imkânsız.

Zaten konu sahibi One UI 7 ile 4 saat ekran süresi aldığını yazmış. Oldukça düşük bir süre.