Samsung Galaxy S24 FE kullanıcı deneyimi (1 yıl) - ısınma, performans ve pil sorunları

Bu konuyu cihazı kötülemek için değil, yaklaşık 1 yıllık kullanım deneyimimi paylaşmak için açıyorum.

Telefonu almadan önce Exynos işlemci nedeniyle ciddi tereddütlerim vardı. Forumda konu açıp fikir aldım. Çoğu kişi "Eski Exynos değil, artık gayet başarılı." dedi. Ben de söylenenlere güvenerek, üstelik güzel bir kampanya da varken S24 FE satın aldım.

İlk 6-7 ay boyunca telefon gerçekten kusursuzdu. Ne ısınma vardı, ne kasma, ne donma, ne de pil konusunda bir problem yaşadım. Arayüz son derece akıcıydı, oyun performansı da gayet iyiydi. Hatta o dönemde cihaz hakkında bir rehber hazırlamış ve hiçbir sorun yaşamadığımı söyleyerek telefonu övmüştüm.

Ancak 6-7. aydan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.

İlk olarak pil performansı belirgin şekilde düştü. Daha sonra oyunlarda FPS düşüşleri (120'den 70'e) yaşamaya başladım. Ardından normal kullanımda bile cihazın eskisine göre çok daha fazla ısındığını fark ettim. Bir süre sonra arayüz akıcılığı da bozuldu. Bugün geldiği noktada, bildirim panelini aşağı çekerken bile kısa süreli takılmalar yaşıyorum. Animasyonlar akıcı değil.

En şaşırdığım noktalardan biri ise sosyal medya gibi hafif uygulamalarda bile telefonun ciddi şekilde ısınması oldu. Bazı günlerde cihazı gün içinde üç kez şarj etmek zorunda kalıyordum.

Durumu daha net görmek için 3DMark Wild Life Extreme Stress Test yaptım.

• Başlangıç puanı: Yaklaşık 2600
  • Bitiş puanı: Yaklaşık 1200
  • Stabilite: Yaklaşık %50
  • Test sırasında batarya sıcaklığı: 46°C
  • Kısa sayılabilecek bu testte yaklaşık %15 pil tüketti.
İnternette gördüğüm testlerde aynı cihazın yaklaşık 3500 puanla başlayıp 2500 puanın altına inmediğini görünce benim sonuçlarım oldukça kötü geldi.

Daha sonra telefonu servise gönderdim. Ben sadece pil performansı nedeniyle göndermiştim. Servis bataryayı değiştirdi, ayrıca şarj soketinde de arıza tespit edildiği için onu da değiştirdi.

Batarya şu an %100 sağlıklı görünüyor. Buna rağmen durum hâlâ beklediğim seviyede değil.

Şu an %100 şarjla yaklaşık 5 saat ekran süresi alıyorum. Bunun büyük kısmı Chrome ve YouTube gibi hafif kullanım. Oyun oynamıyorum, telefonu zorlayacak uygulamalar kullanmıyorum. Buna rağmen pil performansı bana hâlâ yetersiz geliyor.

Daha önemlisi ise batarya değişmesine rağmen asıl sorunlar düzelmedi. daha bir çok sorun var, say say bitmez ama bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.
  • Isınma devam ediyor.
  • Arayüz takılmaları devam ediyor.
  • Performans eski hâline dönmedi.
Şu an One UI 8.5 kullanıyorum. Sorunların güncellemelerden kaynaklandığını kesin olarak söyleyemem. Ancak kendi deneyimimde telefon her geçen ay biraz daha kötüye gitmiş gibi hissediyorum.

Benzer sorunları yaşayan başka S24 FE kullanıcıları var mı? Özellikle uzun süre kullananların deneyimlerini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de aynı hocam, telefonu alalı 8-9 ay oldu. Pil performansında biraz düşme ve sadece TikTok'ta ısınma yaşıyorum. Oyunlarda herhangi bir FPS düşüşü görmedim. Şarjı çok içiyor, onu çözemedim bir de.

One UI 8.5 güncellemesinden kaynaklı olabilir mi yaşadığınız problemler?

Üzüldüm kanka bu kadar kısa sürede böyle bir deneyim yaşamana.

Ben biraz da mecburiyetten tavsiye isteyene Samsung önermek zorunda kalıyorum. Çünkü Çinlilerde de arayüzden kaybediyorsun, bugün Huawei dışındaki bütün Çinli markaların arayüzünde reklam var.

Daha işin bileşen kalitesi kısmına girmedim bile, Çinliler burada da geride kalıyor maalesef.

Xiaomi'de yok.

S24 FE hep böyleydi. Önermiyordum insanlara 2400enin 2400 ile farkı olmadığını bahsediyordu bazıları.
Geçmiş olsun. Bazen iyi çipli ama sorunlu cihaz almak yerine kötü çipli ama sorunsuz cihaz almak daha mantıklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…