Konusu açılmışken sorayım, 108MP Uzay Zoom(!) bulunan kamerayı kullanırken eliniz en ufak titreyince görüntü sarsılmıyor mu? Mantıksal olarak öyle olması gerek çünkü, sabitleyici kullansalar o zaman zaten ortaya çıkan görüntü iyice kırpmaları lazım.
OIS yazılım ile birlikte calistigi icin sarsintilari engelliyor.

Devrim dedigin bu degildir umarım. Hatirlatayim sadece 15 Pm degil, Xiaomi 14 ve S24 serisinde de titanyum ile cikan cihazlar var ve bunlar ayni neslin cihazi. Tasarlamasi 1 ay onceden de yapılmıyor.

Kaç kişi hayatında kaç kere 100x zoom yaparak fotoğraf çekiyor? Nereden baksan aşırı gereksiz özellik. Kimse telefonla çektiği günbatımı fotoğrafını ya da selfiesini sokaklarda billboarda da basmayacak. Bu kadar megapiksele de gerek yok.

Apple'ın gereksiz rakam büyütmekle işi yoktur. Her özellik maksimum verim sağlayacak kadar vardır.

Aslında doğru. Titanyum kasa. 🤩
Hacı hoca ben işe yarar yaramaz demedim.
Pratikte hiç bir geçerliliği yok diye sendin.

Konusu açılmışken sorayım, 108MP Uzay Zoom(!) bulunan kamerayı kullanırken eliniz en ufak titreyince görüntü sarsılmıyor mu? Mantıksal olarak öyle olması gerek çünkü, sabitleyici kullansalar o zaman zaten ortaya çıkan görüntü iyice kırpmaları lazım.

Ayrıca bu kamera 100x zoom yapınca da ortaya kullanılabilir bir görüntü sunuyor mu ki?

Bilemiyorum, özellik çıkarırken bunu günlük kullanımımıza da uyarlayabilmemiz lazım; öbür türlü bunlar sadece bir teknoloji demosu oluyor.
Elbette sarsiliyor ama bir nesneyi odakladiginizda su sekilde kamerayi sabitliyor. Yandaki sari kutucuk goruntuyu sabitledigi anlamina geliyor. Telefoto kameralarin cogunda optik sabitleyici de bulunur.
Screenshot_20240623_104207_Camera.webp