Xiaomi vs kullanan kadınların yaş ortalamasının 40 50 olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiçbir genç kız bırakın Xiaomi'yi, herhangi Android telefon kullanmıyordur. Kullansada babasının alacak parası yoktur son çare yenilenmiş iPhone 11 aldırır.
(Çoğunluğu böyle.)

Daha ucuz ve daha iyi bir teknoloji. Ekran korumanında aynı şekilde daha iyi bir ekran yapmıyor. Adı üstünde koruma. S25 FE de daha ince çerçeveler vs kullanılacak yani çok fark olmasa da yeterli gelişme.

Açıkçası ekran koruması mantıken iyi yapar hocam yani Türkiye'de yaşıyoruz her zaman telefon alınamıyor, varsayıyorum düşüp hemen kırılması bu bir eksidir bence.

Yeni cihazları 5 sene kullanırsın, orası kesin. Sonrasında yeni üretilmiş batarya bulması sorun olmaya başlar belki. :)

Şimdilik S24+ veya S25+ düşünüyorum, S24+ fiyatı sebebiyle cazip geliyor ama bilemiyorum.
OnePlus 13 de cazip geliyor ama distribütör ve servis muhabbeti sıkıntı.

S25+ öneririm. Ama işlemci önemli değil vs S24+ alınır.

Açıkçası ekran koruması mantıken iyi yapar hocam yani Türkiye'de yaşıyoruz her zaman telefon alınamıyor, varsayıyorum düşüp hemen kırılması bu bir eksidir bence.

Hemen kırılmaz ki herkes ekran koruyucu taktırıyor.

Tekrar düşününce iki cihaz arasındaki 10 binlik farka değecek bir şey yok ortada benim için, hatta dâhâ düşük donanımlı cihaz alsam da olur. 😂

O zaman S24+ daha iyi olur. Daha düşük cihazlarda yetebilir ama ciddi olarak eline telefonu aldığında hissediyorsun farkı. Mağazada deneyimleyebilirsin, çok önemli değilse S24 FE hatta a56/honor 400'e kadar gerileyebilirsin.

O zaman S24+ daha iyi olur. Daha düşük cihazlarda yetebilir ama ciddi olarak eline telefonu aldığında hissediyorsun farkı. Mağazada deneyimleyebilirsin, çok önemli değilse S24 FE hatta a56/honor 400'e kadar gerileyebilirsin.
S24 FE ve 24+ ilgimi çekti. Honor 400 kullanacağımı zannetmiyorum, Samsung ve Google'a yeterince bilgimi verdim. 😂
Mi 14T de var ama cihaz hakkında yazılım kaynaklı saçma problemler okudum, sıcak bakmıyorum.

S24 FE ve 24+ ilgimi çekti. Honor 400 kullanacağımı zannetmiyorum, Samsung ve Google'a yeterince bilgimi verdim. 😂
Mi 14T de var ama cihaz hakkında yazılım kaynaklı saçma problemler okudum, sıcak bakmıyorum.
S24+ alın geçin. O kadar bütçe varsa daha da düşmeye gerek yok.

Bence her modelin kendine özel bir tasarımı olmalı.
Mesela S21'de kullanılan kamera tasarımı sadece o seriye özel kalmalı. Aynı tasarımı alıp a serisine yapıştırırsan, kullanıcı kendini değersiz hisseder. Çünkü s serisi amiral gemisi, a serisi orta segment. Ama ikisinde de aynı kamera tasarımını görünce insan ister istemez sorar: "ben niye daha pahalıya aldım o zaman?"

A55'e özel bir kamera tasarımı çıkardıysan, A56'da onu tekrar kullanma. Yeni bir şey üret.
Evet, her yıl bu kadar çok model çıkartınca tasarım yaratmak kolay değil. Ama o zaman da her yıl telefon çıkartmayın.

Düşünsene, bugün S25 alıyorsun. Bir yıl sonra S26 çıkıyor ve aralarında neredeyse hiçbir fark yok. O zaman benim telefon otomatik olarak değersizleşiyor. Aynı şey S20 için de geçerli. Aradan 5 yıl geçmiş, neredeyse unutuldu.

Bence Samsung (ve genel olarak markalar) her yıl yeni model çıkarmak yerine 2–3 yılda bir model sunsa çok daha mantıklı olur. Hem tasarım farkı olur, hem teknolojik olarak ciddi bir gelişme görülür. O zaman insanlar da gerçekten "evet ya, buna geçilir" der.

Ama şu anki sistemde 1 yıl önce çıkan modelle 1 yıl sonraki model arasında devasa farklar yok. Sadece fiyat uçuyor.
Üstüne bir de yıl numarasına göre model ismi vermişler: S25.. Bildiğin 2025 model gibi.
Doğru ama yeni çıkan S25'e zaten S24 kullanıcısı geçmemeli ki. Ben S22'den S24'e geçtim, (geçmezdim ama farklı sebeplerim vardı, telefonla alakalı değil) hayatımda hiçbir şey değişmedi. S24'ün yapıp da S22'nin yapamadığı tek bir şey bile yok. Şimdi elimdeki S24'ten S25'e geçmenin de hiçbir mantığı yok. Aynı telefon. Üstüne 5 bin ver S25 verelim deseler "kalsın" derim muhtemelen. Günün sonunda da olaya direkt böyle bakmamak gerekiyor bence, telefon bir yatırım aracı değil. Lazım olduğunda alınıp, ihtiyacı karşıladığı sürece kullanılması gereken bir alet. İsterse her ay yenisi çıksın. Benim elimdeki alet iş görüyorsa sorun yok. O yüzden amiral cihazı alacaksın, 5 sene kullanacaksın. Olay budur. Sonra geçmek istersen geç. Bu sırada zaten yavaş yavaş derken telefonlar gelişiyor. 4 sene boyunca aynı cihaz satılsaydı da mantıklı olmazdı bence, sadece tüketiciler ihtiyacı oluşunca alacak, bu kadar basit.

Bir de şöyle düşün, sen telefonunu kırdın, yenisini alacaksın. Şu an güncel olarak S22 var. S26 olarak çıkacak olan cihaz da "S23" olarak tanıtılacak. Sen mecbur kaldın, gittin 3 sene önce çıkmış cihazı aldın. Sonra şubatta gitti Samsung S23 (Yani S26) tanıttı. Hoşuna gider miydi? Tonlarca para döktün, bir anda elindeki telefon yenisinin yanında çok çok geri kaldı. Her sene cihaz çıkması kötü bir şey değil. S22 yerine S25 alabiliyor olmak iyi bir şey.

Son düzenleme:

Mi T serisini oyunculara öneriyorum genelde. Günlük kullanıcıya S24+ yeterli olur.

Snapdragon 8 Elite 2 for Galaxy işlemci
• 6.9" CoE Dynamic AMOLED Ekran
• 200MP F1.4 ana, 50MP Ultra geniş açı, Daha büyük diyafram açıklığına sahip 5X periskop ve 12MP 3X Telefoto kamera.
• 5000MAH batarya 60W hızlı şarj
• 12/16GB RAM 256/512/1TB depolama

Eki Görüntüle 170144
SiC batarya ile ilgili sızıntı var mı? En son 25 FE için öyle bir söylenti çıkmıştı nihayet SiC'ye geçiyor diye.