Samsung Galaxy S26 vs iPhone 17

Birbirlerine rakip telefonlar, performansları aşağı yukarı aynı ancak iPhone öneririm. Çünkü bir telefon için en önemlisi yazılım ve Apple bunu çok iyi yapıyor.

Telefonun depolamasını fazla doldurmazsanız kasma donma olmaz kolay kolay. 10 sene geçse de olacağını sanmıyorum. Ram rom rahat edince telefonlar akar gider. İçlerinde zaten çok güçlü işlemciler var. Basit bir sosyal medya uygulamasında takılmaları çok saçma geliyor bana.

Alıp uzun yıllar kullanacak olan kişi için Iphone mantıksız bana göre. Bu senaryoda Samsung daha mantıklı bir seçim. Çünkü çok daha ucuz Samsung'lar. Iphone alan kişi bir süre sonra satıp model yükseltmek istiyor, çünkü telefon değerliyken elden çıkarmak istiyorlar. Kuzenim ikinci elde 11 pro, 14 pro ve şimdi de 17 pro alarak devam ediyor mesela. O 3 telefon değişti, ben M51'i bu sene anca değiştim. O da memnundum ama değişiklik olsun dedim. Bataryası üzmediği sürece telefonlar kolay kolay ölmüyor artık. İşlemci gücü pek mühim değil

Son düzenleme:
Uzun ömür ve kamera diyorsan tartışmasız 17.

Kamera donanımında S26 net şekilde daha avantajlı, çünkü iPhone 17 baz modelinde fiziksel telefoto lens yer almıyor. Uzaktaki bir objeyi çekerken S26 3X optik Zoom lensini kullanıp kayıpsız detay sunar, iPhone 17 ise ana sensörden dijital kırpma yapacağı için detay kaybı ve gren üretir.

Ayrıca S26 tarafında gelişmiş piksel birleştirme teknolojisi ve expert RAW entegrasyonu sayesinde enstantane, ISO, odak takibi gibi parametreleri tam manuel kontrol edip 16-bit işlenebilir ham veri alabiliyorsun. Video stabilitesinde iPhone kararlılığını korusa da fotoğraf esnekliği, Zoom kalitesi ve donanımsal çeşitte S26 daha dolu bir cihaz.

Yazılım desteği konusunda bence Samsung iyi şu anda. 7 yıl olması lazım. Aralıksız destek verecekler.

Samsung'un yazılımı IPhone'dan iyidir yalnız güncelleme ne kadar 7 yıla çıkarılsada Samsung güncellemeyi farklı zamanlarda ve geç verebiliyor bu konuda memnun etmez.

Ultra modeli değilse iPhone 17 tercih ederim.

Samsung'un yazılımı IPhone'dan iyidir yalnız güncelleme ne kadar 7 yıla çıkarılsada Samsung güncellemeyi farklı zamanlarda ve geç verebiliyor bu konuda memnun etmez.

Samsung'un Yazılımı iPhone'dan iyi midir? Güldürmeyin hocam. A serisi 2 yıla kalmadan kasmaya başlıyor. Zorunlu olarak yükleyip de silmeye izin vermediği uygulamaları saymıyorum bile. Amiral gemisi hariç rezalet bir telefon. Tamamen piyasadaki kullanıcıların geri kafalı zihniyeti. Samsung haricinde çok başarılı Android cihazlar mevcut.

A serisi almayın hocam. Snapdragon modelleri kullanabilirsiniz. Sistem kendi uygulamasını neden silmeye izin versin IPhone'da olduğu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…