Makaleler
6
Exynos 2600

20260112_134015.webp

Snapdragon 8 Elite Gen 5

20260112_134019.webp

Cihaz şubat ayında tanıtılacak.

Exynos daha iyi olsun kötü olsun fark etmez, iki farklı model üretip satmaları aşırı saçma açıkçası. Yıllar boyunca Avrupa tarafının anası ağladı Exynos diye, Amerika keyif çattı Snapdragon diye. Şimdi zıddını yapsalar kimse hiçbir şey kazanmaz. Yapacaksanız komple Snapdragon veyahut Exynos yapın yani.

Exynos daha iyi olsun kötü olsun fark etmez, iki farklı model üretip satmaları aşırı saçma açıkçası. Yıllar boyunca Avrupa tarafının anası ağladı Exynos diye, Amerika keyif çattı Snapdragon diye. Şimdi zıddını yapsalar kimse hiçbir şey kazanmaz. Yapacaksanız komple Snapdragon veyahut Exynos yapın yani.

Exynos kendi çipi, kendi ar-ge'si, daha ucuz. Amerika'da da rekabet yasaları var, çip kullanımına müdahale ediyor.

Exynos ve verimlilik bana hiç inandırıcı gelmiyor ya.

Saat hızları genel manada daha düşük hep, daha düşük güç tüketimine sahip olacaktır muhtemelen. 2nm gaa aynı zamanda.

ABD de bazı yasalar gereği Snapdragon kullanıyorlar diye biliyorum.
Bari bizimkiler de yapsın da Snapdragon kullanalım yahu.

Hayal kurmayalım. Exynos'un varlığı bizim için iyi bir şey olsa da Snapdragon ile kafa tutamayacak kadar geride verim ve stabilite konusunda. 2 nm olması bir şeyi değiştirmez, Snapdragon da armut toplamıyor yani. 2400 modelinde bile gerideydi bir çok test izledim.

Son düzenleme:
Hayal kurmayalım. Exynos'un varlığı bizim için iyi bir şey olsa da Snapdragon ile kafa tutamayacak kadar geride verim ve stabilite konusunda. 2 nm olması bir şeyi değiştirmez, Snapdragon da armut toplamıyor yani. 2400 modelinde bile gerideydi bir çok test izledim.
2400 ne alaka, şu anki yeni çıkacak 2600 ne alaka? Ayriyeten 990 öncesi Exynos'ları hatırlatırım. Konudaki skorlar da ortada.

S8EG5 tam manasıyla bir fırın, 2nm GAA birazcık düzgün olduysa zaten daha iyi olacak.