Josh

Uzman
Merhaba,

Samsung S8+ telefonumda SIM kartım takılı, arama yapabiliyorum ama internetimi kullanamıyorum ve SMS gönderemeyip alamıyorum da. Neden oluyor anlamadım cok saçma geliyor arama yapıp bunların olmaması. Ayarlardan SIM kart ayarlarına girdiğimde ise şöyle:

Şebeke.
Mevcut değil.

Mobil ağ durumu.
Bağlantı kesildi.

Hizmed durumu.
Serviste.

Dolaşım.
Dolaşımda değil.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam diğer telefonumda çalışıyor simkart rahat. Bu telefon bana dedemden kalma ve dedem kullandığı zaman gayet rahat kullanıyordu 2-3 sene boyunca sıkıntısız. İnternet sorunu filan hiçbir şey yoktu. Bu telefon bana gelince hard reset attım. Bir de telefon Almanya'dan alınma. Dedem kullanırken telefonda Vodafone yanımdanın Almanca bir uygulaması vardı.(türkiyedeyken)

Hattınız.

Faturalı mı faturasız mı? Uygulama üzerinden hat sıfırlama işlemi yapabilirsiniz bir de öyle deneyin?

Bu telefon bana gelince hard reset attım. Bir de telefon Almanya'dan alınma. Dedem kullanırken telefonda Vodafone yanımdanın Almanca bir uygulaması vardı.(türkiyedeyken)
Telefon yurtdışı yani anladığım kadarıyla ya da pasaport kayıtlı gibi duruyor. Vodafone hattı olan birinin hattını takıp öyle kullanmayı dener misiniz?
Normalde 4 ay boyunca rahatça kullanılıyor yurt dışı cihaz da cihaz her seferinde ayar sıfırlıyor gibi belki servis ayarı çekilmesi gerekiyor da olabilir (SMS ya da operatör uygulamasından ayar almanız gerekli)

Sorgulatınca bunlar cıktı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-01 22samsung1225.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-01 22samsung1225.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 29
Bu telefonun IMEI'si sizin yurtdışından gelen S8+ atılmış. Muhtemelen Root ile yapmış olabilirler. Cihazda kayıtlı bu iyi bir şey kötü olan Aynı anda aynı frekans veya baz istasyonundan yeterli sinyal alamadığı için çekmiyor cihaz. Şöyle yapmayı deneyin. Müsait olduğunuz vakit apartmanın önüne çıkın uçak moduna alıp cihazı tekrar açın. Sinyal kalitesi bir anda iyileşince 4G kendiliğinden gelecektir.