xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Selam, elbet hala kullanan vardır, belki işlerine yarar.

Gerekenler.

1 adet S9+, 1 adet Windows çalıştıran herhangi bir şey, 1 adet kablo.

Ufak bir uyarı, bu işlem de telefonu sıfırlamamız gerekiyor (en azından bende ki sorun öyle çözülüyor, üstüne pek düşmedim)
Yapacağımız işlemler şöyle;

Ayarlar > telefon hakkında > yazılım bilgileri > ana bant sürümü ve son 4 hanesi. Biz kendi telefonumu ele alalım "fvb4". Bu son 4 haneyi alıp "https://samfw.com/firmware/SM-G965F/TUR" sitesine gidiyoruz ve ROM'u indiriyoruz. ROM'u masaüstüne alıyoruz, RAR ile açıp "AP" kısmından "boot.img. LZ4" dosyasını alıyoruz ve ne olur ne olmaz diyerek stok yazılımımızı kenara koyuyoruz. Sonrasında ise şuradan kendimize LZ4 indiriyoruz "https://github.com/lz4/lz4" yeni bir klasöre ayıklıyoruz, bu konu da tam bilgim yok ama ben ne olur ne olmaz diyerek lz4.exe dosyasını çalıştırıyorum o şekil yapıyorum.

LZ4 klasörünü masaüstüne alıyoruz ve boot.img. LZ4 dosyamızı klasörün içine atıyoruz ve Shift'e basıp PowerShell'i açıp şu komutu yazıyoruz ".\lz4.exe -d boot.img. LZ4 boot.img" entera bastığımız zaman dosyamız oluşuyor.

Dosyayı alıyoruz ve telefona atıyoruz, sonrasında ise bu garip siteden Magisk. APK indiriyoruz "https://magiskmanager.com/" hazır bilgisayar da olduğumuz için APK dosyasını da telefona atıyoruz.

Telefonu elimize alıp Magisk'i kuruyoruz, uygulamayı açıyoruz, yükle diyoruz, ben genelde "zorla şifreleme" tikini kapatıyorum o size kalmış ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikrim yok, ikinci kısma geliyoruz ve telefona attığımız boot.img dosyasını seçiyoruz ve yükle dedikten sonra Magisk'in onu patch yapmasını bekliyoruz. Dosya patch edildikten sonra o dosyayı tekrar bilgisayara atıyoruz ve 7ZIP indiriyoruz.

Dosyaya sağ tık>arşive ekle>tar olarak sıkıştır diyoruz ve dosyamız hazır.

Odin indiriyoruz, telefonu görmez ise buradan temiz bir USB driver indiriyoruz "https://developer.samsung.com/android-usb-driver", kabloyu tak çıkar yaptıktan sonra görür, telefonu gördü, patch edilmiş ve 7ZIP ile tar olarak sıkıştırılmış dosyamızı yüklüyoruz ve telefonu da download moduna alıyoruz (telefonu kapattıktan sonra "ses kısma, Bixby, açma kapatma tuşu").

Başlattığınız zaman Odin de "setupconnection" kısmında kalır ise bilgisayarı kapatıp açmanız veya telefonu kapatıp açmanız yeterli olur, bunlar için Bootloader ise açık olması gerekiyor, onu da ilk defa açtığınız zaman telefonu sıfırlıyordu sanırım.

Dosyayı sorunsuz şekilde attınız ve telefon otomatik yeniden başladı, gerekenden uzun beklediniz ve telefon açıldı sizi ise şu ekran karşıladı "doğrulama başarısız, bla bla sıfırlama gerekiyor", sakin şekilde sıfırla diyoruz ve bekliyoruz, telefon açıldığı zaman ise sakince kurulumu gerçekleştiriyoruz, ana menüye geldiğiniz zaman menüye geliyorsunuz ve orada Magisk'i görüyorsunuz, yüklenmemiş şekilde duruyor, üstüne basıyorsunuz ve kısa sürede inip yükleniyor, açtıktan sonra tekrar yükle kısmına geliyoruz ve yeni bir seçenek açılıyor "doğrudan yükleme" basıyorsunuz ve otomatik şekilde boot.img dosyasını tekrar patch edip restart atmanızı istiyor, restart atıyorsunuz ve tebrikler artık rootlu bir cihazınız var.

Şahsi kullanıp önerdiğim 2 uygulama var, "F'de AI, hktweaks" F'de AI çok başarılı bir uygulama, HK ise biraz daha karışık biraz teknik bilgi istiyor.

Telefonu brick yapmanız biraz zor açıkçası, ben bazen Custom OS yüklüyorum, stok yazılıma dönmek içinse rastgele stok romları yüklemeye çalışıyorum ve o şekilde buluyorum, zaten yanlış şeyi yüklemeye pek izin vermiyor telefon. Yine de sorun yaşayan birisi olur ise yardımcı olurum. Daha sonrasında müsait bir vakitte bu doğrulama başarısız muhabbetini çözmeye çalışacağım ayrıca TWRP kurduğunuz zaman da sıfırlamadan TWRP üstünde depolama gözükmüyor ona da bir bakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an elinizdeki cihazlara hangi Custom ROM'ları kullanıyorsunuz? Geçmeye değer romlar var mı? En günceli hangi sürümde ve Rootsuz olan romlar var mı?

Güvenliğiniz için Magisk'i resmi GitHub sayfasından indirin.

Attığım yeri yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım da orijinal değil miymiş? Enteresan.

Şu an elinizdeki cihazlara hangi Custom ROM'ları kullanıyorsunuz? Geçmeye değer ROM'lar var mı? En günceli hangi sürümde ve rootsuz olan ROM'lar var mı?

Floydrom kullanıyorum şu an main olarak, birkaç ufak tefek ayarlar ile gayet güzel bir performans sunuyor gözle görülür bir sorun yaşamadım, Telegram da sesli konuşmalarda ekranı kapatınca ses almıyor bazen bir de video izlerken cihaz çok ısınıyor o da benim yaptığım ayarlardan kaynaklı, root kısmı ise isteğe göre oluyor customlarda diye biliyorum. Harici olarak takıntın yoksa yeni One UI diye pek hatırlamıyorum birkaç şey ile stok Android 8 kuruluyordu bu cihaza ufak bir araştırma ile bulabilirsin, inanılmaz bir pil ömrü var da arayüzünden kaynaklı beni pek sarmadı.

Attığım yeri yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım da orijinal değil miymiş? Enteresan.

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama hatta uygulamada bile resmi GitHub sayfasından indirin diye yazı bile bulunmakta.

Screenshot_20251112_020324.webp