Huawei Kirin dışında bir şey kullanmıyor diye biliyorum. Şu an kullandığım cihazda da Kirin var.
ABD ve ambargosu... Söylenenlere göre seneye 4-5 nm işlemcilere geçebilirlermiş. Hala 7 nm kullanıyorlar. Ama 7 nm olmasına rağmen kamera performansı müthiş.

Bi' ara uzun bir süre boyunca 778G'nin 4G varyantını ve 680'i çok fazla kullandı. Şu an da Mate 40 serisinden kalma Kirin 9000'i temel alan SoC'leri kullanıyor ki bunların performansı de istenen fiyata kıyasla rezil seviyede... Bundan dolayı da mecbur kalınmadıkça Huawei tercih edilmemesinden yanayım, tablet kısmı düşünülebilir tabii ki :).

Huawei 2019-2020 yılları arasıydı sanırım o zamanlardaki ambargodan beri çok kötü durumda. Keşke ambargo yemeselerdi :/ o zamanda Amerika için iyi olmayabilirdi :hehehe: sağlam cihazlar hala yapıyorlar ama eskisi gibi değil. Umarım Xiaomi xring işlemcilerinin kullanımına izin verirde globalde görürüz umarım.

ABD ve ambargosu... Söylenenlere göre seneye 4-5 nm işlemcilere geçebilirlermiş. Hala 7 nm kullanıyorlar. Ama 7 nm olmasına rağmen kamera performansı müthiş.

Kamera yazılım çok iyi. İşlemcileri geçmişte bile sadece alt segmentlere yapıyorlardı genelde. Şu an alt ortadaki işlemcileri iyi. Snapdragon veya MediaTek kullanamadıkları için mecbur üst segmenttede Kirin kullanıyorlar.

Huawei 2019-2020 yılları arasıydı sanırım o zamanlardaki ambargodan beri çok kötü durumda. Keşke ambargo yemeselerdi :/ o zamanda Amerika için iyi olmayabilirdi :hehehe: sağlam cihazlar hala yapıyorlar ama eskisi gibi değil. Umarım Xiaomi xring işlemcilerinin kullanımına izin verirde globalde görürüz umarım.

Ben sağlam cihaz yaptıklarına katılmıyorum. Tanıtımlarda şu an kendilerini öne çıkarabilecek bi' kamera cephesi kaldı. Ancak sırf kamera için de Pura 80 Ultra'ya €1500 vermek mantık işi değil, cihaz performans olarak A56'dan bi' tık iyi sadece...

Çinliler Maşallah kârlılık oranlarından hiç taviz vermiyorlar ama ortada o ücrete değecek bir ürün yok :D.

Xiaomi ise Xring'in kullanımına izin vermesinden maksimum bir gün sonra ARM - TSMC gibi başat şirketlerden perma ban yer :D.

Zaten adamlar iyice Android'den çekildiler. Önce servisler gitti, daha sonra giydirilmiş Android yerine HarmonyOS ile Android tabanlı başka yazılım yaptılar. Şimdi de HarmonyOS 5 (HarmonyOS Next) ile Android dünyasına veda edecekler. Kirin işlemciler için daha iyi olur. Optimize ile müthiş çalışır.

8 Gen 4 ve 8 Elite varken neden Dimensity kullanıyorlar acaba? Exynos 2500 için bir şey diyemiyorum, daha tam oturmadı.

Exynos'dan hem daha performansli hem de daha verimli ama S8 Elite kadar da maliyetli degil. Exynos 9400 - 9500 serileri harika islemciler aslinda. S8 Elite'in kullandigi 3nm TSMC ciplerini kullaniyorlar zaten.

Ben sağlam cihaz yaptıklarına katılmıyorum. Tanıtımlarda şu an kendilerini öne çıkarabilecek bi' kamera cephesi kaldı. Ancak sırf kamera için de pura 80 Ultra'ya €1500 vermek mantık işi değil, cihaz performans olarak A56'dan bi' tık iyi sadece...

Çinliler maşallah kârlılık oranlarından hiç taviz vermiyorlar ama ortada o ücrete değecek bir ürün yok :D.

Xiaomi ise Xring'in kullanımına izin vermesinden maksimum bir gün sonra ARM - TSMC gibi başat şirketlerden perma ban yer :D.

Sağlam cihazlar yaptılar şahsen kaç senelik Huawei cihazlar sapa sağlam duruyor bende. Yani ona para vermem ama deneyimlemek isterim pura 80u yu.

Onunla uğraşmazlar Huawei V2 olur muhtemelen :D

Exynos'dan hem daha performansli hem de daha verimli ama S8 Elite kadar da maliyetli degil. Exynos 9400 - 9500 serileri harika islemciler aslinda. S8 Elite'in kullandigi 3nm TSMC ciplerini kullaniyorlar zaten.
Sağlam cihazlar yaptılar şahsen kaç senelik Huawei cihazlar sapa sağlam duruyor bende. Yani ona para vermem ama deneyimlemek isterim pura 80u yu.

Onunla uğraşmazlar Huawei V2 olur muhtemelen :D
5 nm ve altı için özel ultraviyole sistemler lazımdı sanırım. Bunu ise ABD ve Hollanda bazlı şirketler yapıyor. Direk ambargodan bunu yapması imkansız hale geliyor. Çinli kaynaklara göre seneye çıkacak olan Kirin 9030 işlemcisi 5nm sürecinin ilk test deneği olacakmış.
Kirin 9020'nin iliklerine kadar optimize ettiler. Artık daha fazla uğraşmazlar. Ayrıca Huawei PC tarafında da kendi işlemcilerini kullanmaya hazırlanıyor iddialara göre.

2028-2029 yıllarından önce 3 nm mimarisine geçemezler. O zamana kadar TSMC 1.4 nm işlemci mimarisine geçer.

Son düzenleme:
Sağlam cihazlar yaptılar şahsen kaç senelik Huawei cihazlar sapa sağlam duruyor bende.

Bilemiyorum hocam. Huawei bizim gibi Global kullanıcılar için uygun bir marka değil (Tablet hariç), adamların bi' güncelleme politikaları bile yok, her an kesebilirler yani... Hem HarmonyOS 5'i henüz görmediğim için yorum yapamıyorum. Zamanında ilk defa HarmonyOS tanıtıldığında da farklı bir altyapı olduğunu iddia etmişlerdi ama daha sonradan Android 12 çekirdeğini baz alan bir UI olduğu ortaya çıkmıştı. Şu anda benzer bir durum olabilir, erken davranmamak lazım, ne de olsa karşımızdaki Çinliler, her şey beklenir bunlardan :D.

Honor Magic serisi ile aynı deneyimi elde edersiniz. Bu iki şirketin ayrıldığına zerre inanmıyorum :).

Bilemiyorum hocam. Huawei bizim gibi global kullanıcılar için uygun bir marka değil (tablet hariç), adamların bi' güncelleme politikaları bile yok, her an kesebilirler yani... Hem HarmonyOS 5'i henüz görmediğim için yorum yapamıyorum. Zamanında ilk defa HarmonyOS tanıtıldığında da farklı bir altyapı olduğunu iddia etmişlerdi ama daha sonradan Android 12 çekirdeğini baz alan bir UI olduğu ortaya çıkmıştı. Şu anda benzer bir durum olabilir, erken davranmamak lazım, ne de olsa karşımızdaki çinliler, her şey beklenir bunlardan :D.

Honor magic serisi ile aynı deneyimi elde edersiniz. Bu iki şirketin ayrıldığına zerre inanmıyorum :).

Yani şu an HarmonyOS 4.2 de tablet bakalım HarmonyOS 5 alacak mı :D onu bilmiyorum yani politika namına bir şey yok haklısınız. Ama şu anki HarmonyOS bence oturmuş güzel yazılım. HarmonyOS 5 gelse bile hemen güncellemem.
Honor ile neredeyse aynılar ama yine de Huawei telefon deneyimlemek isterim.