murat95

Uzman
Arkadaşlar iki monitörü de Samsung yetkilisine sordum. Müşteri hizmetleri 650 olanın 2025 üretim olduğunu, 652 olanın ise 2023 üretim olduğunu söylediler. Daha sonra başka bir temsilciye sorduğumda ise b kodu ile başlayan bütün ürünlerimiz 2022 çıkışlıdır F kodu ile başlasaydı 2025 olurdu yani sizin almak istediğiniz 2 model de 2022 üretim dediler. Neden 2 ayrı ürün şeklinde sunuldu diye sordum ama bilgileri yok bu konuda.

Forumda bazı arkadaşlara da sorduğum kadarıyla Gaming Hub desteği var mış birinde, diğerinde yok. Ayrıca üretim yılı konusunda en güncel olanı almak isterim net bir bilgi yok.

Sizce hangisini almalıyım? Çok takıntılı biriyimdir o yüzden %100 emin olmadan almam.

LS27BG650EUXUF olan yeni model. İkisinin de Gaming Hub desteği var. Hangisi ucuz ise onu alın.
Bu bilgi neye göre doğru hocam onu anlamıyorum işte. Epey sitesindeki veriye dayanarak mı 650 olanı yeni kabul ediyorsunuz? Samsung müşteri hizmetlerinden de hepsi 2022 diyen var biri 2023 biri 2025 diyen var :)

Sanırım 650 olan bitti, en son baktığımda stok gözükmüyordu.
652'nin stoğu vardı.
İkisinin de stoğu var aslında yeni kontrol ettiğimde.

Bu bilgi neye göre doğru hocam onu anlamıyorum işte. Epey sitesindeki veriye dayanarak mı 650 olanı yeni kabul ediyorsunuz? Samsung müşteri hizmetlerinden de hepsi 2022 diyen var biri 2023 biri 2025 diyen var :)

İkisinin de stoğu var aslında yeni kontrol ettiğimde.
Akakçe sitesine bu yıl eklenmiş 650 olan, Epey'de de 2025 diyor.

Bolgeye gore olan isimlendirme farki. Samsung'da oluyor boyle seyler, takmaya gerek yok. AOC'da da /BK takisi falan var ornegin, o da bolgeyle alakali bir isimlendirme.

Zaten bolge bazli bir isimlendirme farki olmasaydi model G65B olarak degil G652B veya G650B olarak satilirdi.
Üretim olarak hangisi daha güncel? Siz hangisini önerirsiniz eğer biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz hocam?

Onemi yok. Hangisi ucuzsa onu al. Dedigim gibi bolge farkiyla alakali bir isimlendirme farkliligi.
650 olan model 600 TL daha ucuz 652 olana göre. Samsung müşteri hizmetlerine sorduğumda 2022 üretim dediler iki monitör için de. Forumdaki arkadaşlar da 652 olanda USB 3.0 kablo çıkıyor 650 olanda çıkmıyor dediler. Birde gaming hub 650'de yokmuş 652 de var mış. Bunlar dışında bir farklılık yok gibi. Üretim yılı net değil zaten samsung bir 2022 diyor bir 2023 bir 2025. Epey sitesinde biri 2025 diğeri 2023. :)

Arkadaşlar güncelleme yapıyorum. 652 olan modeli toplam 6 kez sipariş verdim 6 siparişte de sonuç ölü piksel, diğer forumlarda da çoğu arkadaş en az 3-5 kez sipariş veriyor bazılarına şansa ölü piksel olmadan geliyor ama bu oran bile bence çok yüksek. Bu kadar uygun olması kaliteden ödün verdikleri anlamına geliyor.

İstisnasız her forumda da bu monitör tavsiye ediliyor, evet uygun ama 0 kalite. 6 monitör için de "ŞANSSIZLIK" denmemeli diye düşünüyorum. Alacak arkadaşlara tavsiye olsun.

Son düzenleme: