Makaleler
17
Cihaz
Samsung Galaxy M20
Merhabalar efendim, dün konu açmıştım (bkz. Lenovo K6 Note ile Samsung M20 yurt dışı takas edilir mi?) ve bu telefonu aldım. Sahibi, telefonu sıfırlamadan teslim etti ve telefonda bir Samsung hesabı açık sahibinin adına. Çıkış yapmak için e-posta doğrulaması istiyor ancak bundan hemen önce e-posta hesabını telefondan silmiştim. Adam biraz sıkıntılı bi' tip, arayasım da gelmiyor hiç. Ha eğer derseniz ki doğrulamadan olmaz, o zaman mecbur ararım.
Kısaca sorum şu, e-posta doğrulamadan Samsung hesabından nasıl çıkış yapabilirim?

Son düzenleme:
Merhaba efendim, dün konu açmıştım (bkz. Lenovo K6 Note ile Samsung M20 yurt dışı takas edilir mi?) ve bu telefonu aldım. Sahibi, telefonu sıfırlamadan teslim etti ve telefonda bir Samsung hesabı açık sahibinin adına. Çıkış yapmak için e-posta doğrulaması istiyor ancak bundan hemen önce e-posta hesabını telefondan silmiştim. Adam biraz sıkıntılı bi' tip, arayasım da gelmiyor hiç. Ha eğer derseniz ki doğrulamadan olmaz, o zaman mecbur ararım.
Kısaca sorum şu, e-posta doğrulamadan Samsung hesabından nasıl çıkış yapabilirim?

OEM kilidini açıp hard reset at.

OEM kilidini açıp hard reset at.
Şimdiki Knox destekli modellerde hard reset atınca bile Samsung hesabı kalıyor, günümüz Xiaomi cihazları da öyle. Samsung M20'de olur mu bilmem ama şimdiki cihazlar öyle belki güncel yazılıma sahipse hard resette bile hesap gitmeyebilir. Android'ler bu konulara son üç beş senedir bayağı yoğunlaştı. OEM kilidini bile açarken cihaz sahipliği onayı yaptırıyor artık markalar. En son telefonuma hard reset atıp ROM yükledim, kendi telefonumun sahipliğini onaylamak için canım çıktı inanılmaz katı kuralları ve yöntemleri var, başkası hayatta açmaz yani öyle diyeyim aşırı güvenli sistem sahibinden başkasına asla geçmiyor.

Ama M20'de bu yoktur muhtemelen. Cihaz Android 11 değil mi?

Şimdiki Knox destekli modellerde hard reset atınca bile Samsung hesabı kalıyor, günümüz Xiaomi cihazları da öyle. Samsung M20'de olur mu bilmem ama şimdiki cihazlar öyle belki güncel yazılıma sahipse hard resette bile hesap gitmeyebilir. Android'ler bu konulara son üç beş senedir bayağı yoğunlaştı. OEM kilidini bile açarken cihaz sahipliği onayı yaptırıyor artık markalar.

Samsung Account cihaza yapışmıyor.
Xiaomi'lerde Cloud üzerinde tutuyor. Bypass yapsan bile, Wi-Fi'ya bağladığında gene Mi Cloud'a düşüyor.

Samsung Account cihaza yapışmıyor.
Xiaomi'lerde Cloud üzerinde tutuyor.
Samsung son zamanlarda Knox'u geliştirmeye başladığından beridir format atılsa da hesapları hafizada tuttuğunu görmüştüm hocam. Xiaomi'de dediğiniz gibi Cloud üzerinde tutuluyor zaten cihaz sahipliği onayı için mobil veriye bağlanıp Xiaomi sunucularından veri aktarımı yapıyor bir de birkaç test ile sahipliği doğruluyor. İkinci el telefon alıp açamadığı için parçalarını satan arkadaşım var mesela onun gibi.

O zaman hard reset ile gider hesap muhtemelen. Olmadı Custom ROM atarsınız hocam.

Bu arada satıcı bana cihaza IMEI atıldı demişti ama e-devletten IMEI sorgulayınca model M20 ve kayıtlı olarak görünüyor, bilemedim ki. Adam zaten dediğim gibi sıkıntılı birisi, acaba cihaz kayıtlı mı gerçekten?

O zaman hard reset ile gider hesap muhtemelen. Olmadı Custom ROM atarsınız hocam.
Dediğim gibi IMEI olayı kafamı kurcaladı benim de. Yoksa bir sürü ROM denerdim cihazda.