Torukojin Kaneki
Başarılı
Aradaki fiyat farkına değer mi? Odyssey G4 ile ağırlıklı olarak FPS ve rekabetçi oyunu oynayacağım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden hocam?
FPS oynuyacağım için 25 inç üzeri alamam düz samsung alıp geçeyim mi yani değmez mi?Bütçeyi 1300 TL artırıp OLED alın. 1080p ips monitöre o kadar para vermek saçmalık. Eski teknolojiye o kadar para verilmez, verilmemeli.
![]()
27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD LS27DG612SUXUF | Samsung Türkiye
27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD (LS27DG612SUXUF) - Bu ürünün tüm avantajlarını ve özelliklerini inceleyin. Detaylı bilgiler ve size en uygun Monitör ürünleri Samsung Türkiye'de.www.samsung.com
Eki Görüntüle 150793
IPS'in standartları belli de o yüzden. Miniled vs olmadığı sürece verilmemeli. ASUS'un 1000 dolarlık e sporcu monitörü olan PG248qp bile 1ms altı sunamıyor. Tabii bu monitörlerde başka teknolojiler var ama, konumuz bu değil. Fiyatına göre hızlı bir monitör olmadığına bal gibi eminim. Kontrast ise en kral IPS 1600:1 çıkıyor. Yani kontrast bakımından çok iyi olmadığına da eminim. Muhtemelen 1100:1 falandır. Renk gamutu da keza %160sRGB volume, %98 DCI-P3 ve %75-80 rec 2020 çıkacağını da düşünmüyorum. Monitör zaten 1080p, o paraya kaliteli 4K IPS monitörler var.
ELMB ayarı çok iyi çalışıyorsa o zaman verilebilir. Bunun dışında o paralar verilmez. İncelemesini görmeden de bunu bilmek mümkün değil.
Eki Görüntüle 150797
Aw2523hf de benzer fiyatlarda satılıyor, hiç bir olayı yok. Sadece kazık.
![]()
Dell Alienware AW2523HF Review
The Dell Alienware AW2523HF is a 25-inch, 1080p gaming monitor with a 360Hz refresh rate that's part of Dell's Alienware lineup. It replaces the Dell Alienware A...www.rtings.com
Eki Görüntüle 150794
FPS oynayacağım için 25 inç üzeri alamam düz Samsung alıp geçeyim mi yani değmez mi?
Hocam 27 inç'e hiç aşina değilim ve gözümü ağrıtıyor samsunga değmez mi o kadar veya asuslardan birine yani samsung mu alayım o asuslardan mı gerçekten 27 inç alamam.Yüksek ihtimalle değmez. FPS için 27 inç de kötü sayılmaz. 240 Hz IPS yerine 240 Hz OLED alırsan aradaki inç farkına karşılık çok hızlı bir panel almış olacaksın. Şahsen G6 OLED alır geçerdim. Ben de FPS oynuyorum, Valorant'ta yücelik elodayım. İmmortal görmüşlüğüm var. Hiçbir sorun çekmiyorum 27 inç monitörde. Kaldı ki OLED'e geçince her anlamda çağ atladım.
Şu kısım beni bitiriyor.
Eki Görüntüle 150803
27 inç olmasına takılmanı önermem. CS'de 4:3 24 inç ekran fantezin yoksa 27 inç al geç. Yenileme hızı ve ARGB dışında iki model arasında fark yok. İkisi de 3. nesil QD OLED panel kullanıyor. Benzer sonuçları alacaksın.
Eki Görüntüle 150805
Hocam 27 inç'e hiç aşina değilim ve gözümü ağrıtıyor samsunga değmez mi o kadar veya asuslardan birine yani Samsung mu alayım o asuslardan mı gerçekten 27 inç alamam.
Hocam şakam yok 27 inç kullanamıyorum samsung alsam pişman eder mi veya samsung yerine o asuslardan birini alsam samsungla aralarındaki farka değer mi internet kafede denedim 27 inç çok kötü.OLED monitörün gözünü ağrıtma imkanı yok. Arka aydınlatma mevzusu yok OLED de. Yani ışık sızması ve IPS glow hiç yok. LCD monitörlerin hepsinde biraz vardır. Gözleri acayip rahatsız eder ve yorar. Ghosting desen hepsinden kat kat iyi. Hareket netliği desen hepsinden kat kat iyi. Mavi ışık desen LCD monitörlerden daha az olduğuna eminim. Kontrast oranı aşırı yüksek. Parlaklık desen düşük. Yani gözünü yorma veya ağrıtma durumu olmaz. 2-3 saat kullanım sonrası gözüm ağrırken OLED'e geçtiğimden beri 10 saat bile kullansam ağrımıyor.
OLED'e bakmak sanki camdan dışarıya bakmak gibi sayılır. Abartıyormuşum gibi gelebilir ama, IPS'ten buna geçince sadece çok iyi bir görüntü kalitesi görmeyeceksiniz aynı zamanda da net ve gözleri yormayan bir panele bakmış olacaksınız.