nvmwhom

Becerikli
Merhaba,

Samsung Odyssey G65B 2K 240 Hz monitör kullanıyorum. Ancak oyun modu kapalıyken yenileme hızı 120 Hz'e sabitleniyor. Oyun modunu genellikle kullanmak istemiyorum, çünkü oyun oynarken Alt+Tab yaptığımda ekran bir iki kez gidip geliyor. (Görsel kesilme ya da yeniden senkronizasyon gibi davranıyor.) Yani oyun modu aktifken bu tür bir problem yaşıyorum.

Ekran kartım RX 6900 XT, bağlantıyı monitörün kutusundan çıkan orijinal DisplayPort kablosu ile yapıyorum.

Bu konuda benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı?

Aynı monitöre sahibim dediğin gibi oyunlarda Alt Tab yapınca siyah ekran bir iki gez gelip gidiyor, zamanla azaldı gibi çok fazla rahatsız etmediği için kapatmadım oyun modunu böyle devam ediyorum. Azalması ise ekran kartı sürücüsünü güncelleyince oldu şu an son sürümü kullanıyorum neredeyse yok o siyah ekranda takılma sorunu. Driverin güncel değilse güncellemeni öneririm.

Dün belirttiğiniz işlemleri uyguladım ancak maalesef sorun devam ediyor. Monitörün görüntü kalitesinden gerçekten çok memnunum, adeta kaymak gibi bir görüntü sunuyor. Fakat böyle bir problemin yaşanması, oyun keyfini ve genel deneyimi ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

HDMI 2.1 kablosuyla deneyin. Kutusundan çıkıyor olması lazım. Aynı monitörü aynı kartla kullanıyordum 5-6 ay önce.

Oldukça popüler ve önerilen bir monitör olduğunu gördüm. Bu nedenle, benzer bir durumu yaşayıp çözüm bulabilen birilerinin mutlaka olduğunu düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, monitör ile ilgili bir sorum daha olacak. Yanıt süresini hangi seçenek üzerinde kullanıyorsunuz?