archeoty

Üyecik
Merhaba,

25k bütçem var ve OLED monitör almak istiyorum. Samsung Odyssey G6 ile MSI 271QP modeli arasında kaldım.

Samsung modeli öğrenci indirimi ile 22.000 TL'ye alınabiliyor sanırım, 3k fazla vermeye MSI için değer mi onu da düşünüyorum.

İkisinden birini alacağım, daha önce bu monitörleri kullanmış kişilerden deneyimlerini duymayı bekliyorum.

MSI alırdım. 3K fiyat farkına 3 yıl yanma garantisi alıyorsunuz. Samsung ise 2 yıl yanma garantisi veriyor. Bir de kendi sitelerinde mis-use vs. yazmışlar. MSI daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

25k bütçem var ve OLED monitör almak istiyorum. Samsung Odyssey G6 ile MSI 271QP modeli arasında kaldım.

Samsung modeli öğrenci indirimi ile 22.000 TL'ye alınabiliyor sanırım, 3k fazla vermeye MSI için değer mi onu da düşünüyorum.

İkisinden birini alacağım, daha önce bu monitörleri kullanmış kişilerden deneyimlerini duymayı bekliyorum.
OLED işini Samsung güzel yapıyor.

Butce asma imkani varsa XG27AQDMG al ikisi yerine. Onun da 3 yil garantisi var ve ek olarak QD-OLED'deki gibi ziyahlarda morlasma sorunu yok ve parlaklik bakimindan konudaki iki modelden de bariz yuksek. OLED'in temel sorunu parlaklik zaten, parlakligi yuksek olan model otomatik one cikiyor.
25K max verebileceğim tutar. Aralarında dağlar kadar fark olsa belki bekleyebilirdim de zaten minimal farkları konuşuyoruz.

@archeoty, parlaklik farki minimal degil. Bu sebeple zaten XG27AQDMG onerdim.

OLED G6 zaten en giris seviye OLED monitorlerden birisi. Ust seviye IPS almayi dusunenleri yonlendirdigimiz bir model cunku ust seviye IPS fiyatina satiliyor. Gercekten OLED butcesi olanlara onerdigimiz bir model degil.

@archeoty, parlaklik farki minimal degil. Bu sebeple zaten XG27AQDMG onerdim.

OLED G6 zaten en giris seviye OLED monitorlerden birisi. Ust seviye IPS almayi dusunenleri yonlendirdigimiz bir model cunku ust seviye IPS fiyatina satiliyor. Gercekten OLED butcesi olanlara onerdigimiz bir model degil.
Kaplama dışında diğer QD-OLED'lerden ne gibi farkı var? G6'yı diğer OLED'lere nazaran giriş seviye yapan nedir? Bazı renk geçişlerinde yavaş olduğunu gördüm. Bu ikisinin dışında diğer modellere kıyasla farklı bir eksi göremedim.

Kaplama dışında diğer QD-OLED'lerden ne gibi farkı var? G6'yı diğer OLED'lere nazaran giriş seviye yapan nedir?
Soğutma, kaplama, garanti, dusuk parlakligin mat kaplamada rahatsiz edici olmasi. Son yazdigim, dusuk parlaklikli mat kaplama OLED'lerin hepsinde olan bir durum.

Soğutma, kaplama, garanti, dusuk parlakligin mat kaplamada rahatsiz edici olmasi. Son yazdigim, dusuk parlaklikli mat kaplama OLED'lerin hepsinde olan bir durum.
Bazı geçişlerde 17.5ms gibi yüksek değerler de görüyor. 240 Hz olan da farklı değildir muhtemelen. İyi kalibre edilmemiş. Ne kadar fark edilir bilmiyorum ama yine de olmaması gereken bir şey.