Samsung Odyssey G60/G61 OLED anti-glare mat kaplama kaldırma parlak ekran yapma deneyimi

Mat kaplama, renk canliligina dogrudan etki eden bir unsur oldugu icin fark bariz belli olur. Eger daha canli renkler istiyorsaniz ve risk almaya deger diyorsaniz yapabilirsiniz.

Evet özellikle loş bir ortamda kullandığımdan mat kaplama gereksiz geliyordu.

Hocam merhaba, aynı monitörden bende de var ve mat kaplamanın monitörün yüzeyinde oluşturduğuı puslu yüzey kafama çok takıldığı için aynı işlemi yapmayı düşünüyorum. Hala memnun musunuz? Renk canlılığında bir fark var mı? Yansıma çok oluyor mu?

@CRT_User

Hocam bu şekilde daha canlı ve daha güzel gözüküyor mat kaplamanın yarattığı ufak bir pürüz puslu yüzey vardı yani netlik falan cam gibi Techolay da dolaşmak bile güzel hissettiriyor yansıma konusu ise odamda karartma perde var odanın ışığı ise monitörün bayağı arkasında kalıyor yani yansıma problemi yaşamıyorum çok aydınlık tutmuyorum gece daha da güzel oluyor memnunum yani.

Bu kast edilen kaplama ilk kutu açılışındaki saydam kaplama etiketi değil herhalde değil mi? Çünkü şu an monitör ekranı incecik kağıt gibi, görünen ekstra bir şey yok. Sökülebilen ekstra bir kaplama daha mı var?

Ayrıca, Reddit'de de paylaşmışsınız galiba.

Yok ilk kutu açılışındaki kaplama değil bu monitörün yansıma yapmaması için konulan mat yüzey bunu normal şekilde çıkaramazsınız bizde görüntü kalitesini bozuyor diye çıkardık. Hemen hemen bütün LCD ekranlarda var OLED'lerde ise glossy olanlar haricinde bulunur.

Anladım hocam. Gerçekten yaptığınız iş büyük cesaret, öncelikle onu söylemeliyim. Ben de G6'yı farklı monitörlerle karşılaştırdığımda o hafif solukluğu hissetmiştim. Sizin gibi söküp de daha iyi görüntü görmeyi isterdim, ne yalan söyleyeyim, tebrikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…