uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Nasıl yaniAyrıca Samsung OLED ekranlarda oldukça güzel mat kaplama kullanmış bunu anladım.
Cok fark yok diyosan uğraşmayacam.
Nasıl yaniAyrıca Samsung OLED ekranlarda oldukça güzel mat kaplama kullanmış bunu anladım.
Vazgeçtim ben. Sizi aldığınız riskten dolayı tebrik ediyorum.Görüntü kalitesi fark ediyor fakat risk almana değecek kadar fark olmaz Samsung çok güzel bir mat kaplama kullanmış.
Mat kaplama, renk canliligina dogrudan etki eden bir unsur oldugu icin fark bariz belli olur. Eger daha canli renkler istiyorsaniz ve risk almaya deger diyorsaniz yapabilirsiniz.
Hocam merhaba, aynı monitörden bende de var ve mat kaplamanın monitörün yüzeyinde oluşturduğuı puslu yüzey kafama çok takıldığı için aynı işlemi yapmayı düşünüyorum. Hala memnun musunuz? Renk canlılığında bir fark var mı? Yansıma çok oluyor mu?
@CRT_User
Bu kast edilen kaplama ilk kutu açılışındaki saydam kaplama etiketi değil herhalde değil mi? Çünkü şu an monitör ekranı incecik kağıt gibi, görünen ekstra bir şey yok. Sökülebilen ekstra bir kaplama daha mı var?
Ayrıca, Reddit'de de paylaşmışsınız galiba.
Anladım hocam. Gerçekten yaptığınız iş büyük cesaret, öncelikle onu söylemeliyim.Yok ilk kutu açılışındaki kaplama değil bu monitörün yansıma yapmaması için konulan mat yüzey bunu normal şekilde çıkaramazsınız bizde görüntü kalitesini bozuyor diye çıkardık. Hemen hemen bütün LCD ekranlarda var OLED'lerde ise glossy olanlar haricinde bulunur.