Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
8-COF var. Panelook'ta 2K 240 Hz VA olarak filtrelediginde cikan 6 panelin 6'si da 8-COF. O panellerden birisi vardir da hangisi var bilmiyorum.
2'si 1000R, 1 tanesi 1500R, diger 3'unde kavis bilgisi yok. Yani geriye 5 olasi panel kaliyor. G65B cunku 1000R. 1500R olan eleniyor.

O halde monitörün uzun ömürlü olacağını düşünüyorum :)

27 inç için 8 COF ideal midir peki? 24 inçte 8 COF mükemmeldi fakat 27 inçte de ideal midir? Ayrıca 27 inç gibi boyutlarda 10-12 COF'lu paneller var mıdır? (Diğer teknik detaylarından bağımsız olarak)

Merhaba arkadaşlar,

Samsung Odyssey G65B 27" monitörde kaç tane COF driver var?

@BerkayZ87 @2254
Aynı monitörü kullanıyordum. 2K'ya göre piksel aralıkları çok uzak sanırım o yüzden hiç 2K gibi değildi. Kardeşimin Gamepower 2K monitörü daha keskin görüntü veriyordu. Ayrıca diğer VA'lara göre hızlı olsa da şuan geçmiş olduğum Mini-Led IPS modele göre tepki süreleri çok kötü. 2K'dan 4K'ya geçmiş olmam dolayısıyla fps değerlerimin düşmüş olmasına rağmen yeni monitörümde her şey daha akıcı. Sadece kontrast oranı fena değild. Siyahları güzel gösteriyordu.

Aynı monitörü kullanıyordum. 2K'ya göre piksel aralıkları çok uzak sanırım o yüzden hiç 2K gibi değildi. Kardeşimin Gamepower 2K monitörü daha keskin görüntü veriyordu. Ayrıca diğer VA'lara göre hızlı olsa da şuan geçmiş olduğum Mini-Led IPS modele göre tepki süreleri çok kötü. 2K'dan 4K'ya geçmiş olmam dolayısıyla fps değerlerimin düşmüş olmasına rağmen yeni monitörümde her şey daha akıcı. Sadece kontrast oranı fena değild. Siyahları güzel gösteriyordu.

Hangi monitöre geçtiniz? MSI MAG 274UPDF E16M'mi? O ise almayı düşünüyorum beni bilgilendirebilir misiniz?

Hangi monitöre geçtiniz? MSI MAG 274UPDF E16M'mi? O ise almayı düşünüyorum beni bilgilendirebilir misiniz?
Evet hocam ona geçtim. 4K olduğu için arada muazzam keskinlik farkı oldu öncelikle. Ben genelin aksine over saturated renkleri sevdiğim için Premium color ile kullanıyorum ve Samsung'a göre renkler çok canlı. Local dimming ile ilgili bir sıkıntı var. Mini-ledlerde local dimmingi doğru düzgün yapan bir monitör nerdeyse yok. (5000 zone olan birkaç model hariç) Şuan level 3 dimming seçiliyken siyahları doğru verirken parlak olması gereken yerleri de karartıyor. Level 2 de parlak yerler doğru gözüküyor ama siyahlar tam siyah olmuyor. Son Fw'den önce local dimming daha kötüymüş umarım düzeltirler bu haliyle bırakmazlar.

Oyunlarda şimdilik 2. seviyede kullanıyorum. HDR video vs izlenecekse 3. seviye gerçek siyahları görmek açısından daha iyi oluyor. Son FW ile Custom olarak dimming şiddeti ayarlanabiliyor ama ben çok bir farkını görmedim.

Local dimming dışında normal bir Fast IPS monitörden farkı yok. Ama G65B'ye göre dediğim gibi tepki süreleri çok hızlı (bir Oled değil tabiki)

Bu incelemeyi izleyebilirsiniz. MPG modeli ile aynı paneli kullanıyorlar.