shyzeq

Başarılı
İyi günler arkadaşlar,

Geçen günlerde 2 adet Samsung Odyssey G65b 27 inç modelini satın almıştım ve monitör genel olarak çok iyi fakat kullanmaya başladığımdan beri iki monitörde nadiren de olsa ekran arada sırada 3-4 saniyeliğine bağlantısı kesilip tekrar geliyor. Tam olarak siyah ekran değil ekranın bağlantısının gidip geri geldiğine dair ses geliyor ve o ekran büyülüp küçülme animasyonuna giriyor (Windows 11 de olan bir özellik). Ardından bir oyunu tam ekran çalıştırdıktan sonra Alt+Tab yaptıktan sonra 4-5 saniyeliğine siyah ekran oluyor, yani direkt gelmiyor.

Bunlar olurken monitörden Adaptive Sync, VRR ve G-Sync açmıştım (monitörün resmi G-Sync desteği yok) ve NVIDIA Denetim Masası ayarlarından bit derinliğini 10 bite çevirmiştim. G-Sync'i kapatıp bit derinliğini 8 bite geri çektim ve bu dediğim Alt Tab sonrası ekranın gitme sorunu çözüldü diyebilirim fakat hala emin olamıyorum. Monitörde kronik bir sorun mu var yoksa yazılımsal bir sorun mu? Aynı monitöre sahip arkadaşlar hangi monitör ayarlarını yaptıklarını söylerlerse çok sevinirim.

Sistem bilgileri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • Ekran kartı: Galax RTX 4070 Super.
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 16GBX2 6000MHz
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Pil tasarrufu gibi bir modu açık mı? Uyku moduna giriyor olabilir o tarz bir problem yaşamadım yaşadığınız sorun mavi ekran geliyor ve 1 dakika içinde uyku moduna gireceğini mi söylüyor? Çift monitör kullanıyor musunuz bende de o tarz bir problem vardı. Bilgisayar aç kapa yaptığımda düzeliyordu sizinki geri geliyormuş sanırım.

Pil tasarrufu gibi bir modu açık mı? Uyku moduna giriyor olabilir o tarz bir problem yaşamadım yaşadığınız sorun mavi ekran geliyor ve 1 dakika içinde uyku moduna gireceğini mi söylüyor? Çift monitör kullanıyor musunuz bende de o tarz bir problem vardı. Bilgisayar aç kapa yaptığımda düzeliyordu sizinki geri geliyormuş sanırım.
Evet aynı modelden 2 adet aldım çift monitör olarak yaptım, ama mavi ekran falan verdiği falan yok bağlantı kopma sesi geldikten sonra 4-5 saniye ekran donuyor ve tekrar bağlantı bağlama sesi geldikten sonra düzeliyor. Sorun şu ki ne zaman olacağı belli de olmuyor. Bit derinliğini ayarlayıp ve G-Sync'i kapattıktan sonra hala meydana gelmedi fakat belli olmuyor işte.

Evet aynı modelden 2 adet aldım çift monitör olarak yaptım ama mavi ekran falan verdiği falan yok bağlantı kopma sesi geldikten sonra 4-5 saniye ekran donuyor ve tekrar bağlantı bağlama sesi geldikten sonra düzeliyor. Sorun şu ki ne zaman olacağı belli de olmuyor. Bit derinliğini ayarlayıp ve G-Sync'i kapattıktan sonra hala meydana gelmedi fakat belli olmuyor işte.
Bende direkt display girişinde giriş olmadığı söylüyordu. Tek monitör olarak bir problem var mı? Görüntü iki monitörde de aynı anda mi gidiyor? İkisi de DP ile mi bağlı birini HDMI ile bağlayıp deneyebilir misiniz belki çakışma olabilir. Aldığınız günden beri mi böyle belki temassızlık durumu da olabilir kontrol ediniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende direkt display girişinde giriş olmadığı söylüyordu. Tek monitör olarak bir problem var mı? Görüntü iki monitörde de aynı anda mi gidiyor? İkisi de DP ile mi bağlı birini HDMI ile bağlayıp deneyebilir misiniz belki çakışma olabilir. Aldığınız günden beri mi böyle belki temassızlık durumu da olabilir kontrol ediniz.
İki monitörde aynı anda olmuyor, iki monitörde de arada sırada nadiren oluyor bu durum ve evet DP kablosu ile bağlı. Kabloları kontrol edeyim ama Bit derinliği veya G-Sync ile alakası olabilir mi hocam? Çünkü internette araştırmama rağmen böyle bir sorunu yaşayanı görmedim.

İki monitörde aynı anda olmuyor, iki monitörde de arada sırada nadiren oluyor bu durum ve evet DP kablosu ile bağlı. Kabloları kontrol edeyim ama Bit derinliği veya G-Sync ile alakası olabilir mi hocam? Çünkü internette araştırmama rağmen böyle bir sorunu yaşayanı görmedim.
Bende yaşamadım sadece tek monitörde kapatıp deneyin bir isterseniz G-Sync ve 10 biti. Samsung da böyle uyumluluk problemleri oluyor benimde başıma kimsenin yaşamadığı problem gelmişti.
Kendi git gel yaptığı içinde pek bir şey diyemiyorum bu tarz bir şey görmediğim içinde pek yardımcı olamıyorum. Benim ki biraz sinir bozucuydu çözemedim sattıydım umarım probleminiz çözülür.

Bende yaşamadım sadece tek monitörde kapatıp deneyin bir isterseniz G-Sync ve 10 biti. Samsung da böyle uyumluluk problemleri oluyor benimde başıma kimsenin yaşamadığı problem gelmişti.
Kendi git gel yaptığı içinde pek bir şey diyemiyorum bu tarz bir şey görmediğim içinde pek yardımcı olamıyorum. Benim ki biraz sinir bozucuydu çözemedim sattıydım umarım probleminiz çözülür.
Umarım 10 Bit ile alakalıdır hocam yoksa iade etmek istemiyorum çünkü çok beğendim bu monitörü.