Samsung Odyssey G65B monitörümde ghosting olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Aşağıda 1920 Pixels Per Sec ve 960 Pixels Per Sec hızlarında yaptığım ghosting testlerinin sonuçlarını paylaşıyorum. Eğer görüntülerde bir sorun varsa ürünü iade etmeyi düşünüyorum.
Çıplak gözle baktığında rahatsız edici bir durum yoksa endişelenmene gerek yok. Fotoğraf çekerken ISO ve speed ayarlaması yapmak gerekiyor zaten "black uniformity" testi için.
bırakayımbıraığında rahatsız edici bir durum yoksa endişelenmene gerek yok. Fotoğraf çekerken ISO ve speed ayarlaması yapmak gerekiyor zaten "black uniformity" testi için.
Hocam açıkçası beni hiç rahatsız etmiyor. Zaten bu modelin üçüncüsünü kullanıyorum; diğer ikisinde ölü piksel vardı ve hepsinde aynı bölgelerde benzer durumlar görülüyordu. Bu yüzden OLED monitör alınmadığı sürece böyle şeylerin normal olduğunu düşünüyorum.
Aşağıya birkaç görsel daha ekliyorum. ISO değerini olabildiğince düşürerek ekranın gerçek görünümünü yansıtmaya çalıştım ama ancak bu kadar oldu. Dediğim gibi, fotoğraflardaki gibi aşırı bir durum kesinlikle yok. Ben genel olarak memnunum.
Almayı düşünen arkadaşlara da gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir cihaz. Renkler IPS panelle neredeyse aynı, hatta bazı noktalarda daha bile iyi. IPS panellerin düşük kontrastlarından sonra bu monitör adeta ilaç gibi geliyor.
Kısacası, “VA panel alınmaz” diyenlere kulak asmayın; kaliteli bir VA panel gerçekten harika bir görüntü sunuyor.