Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Monitör almak için para biriktiriyordum ki babam direkt bugünden monitörü sipariş edebileceğimi söyledi. Yaklaşık 11.200 TL'ye Samsung Odyssey G65B almak istiyorum.

Fakat bir arkadaş bu monitörle ilgili flicker ve scanline şikayetleri olduğundan bahsetmişti. Ancak çoğu bilgili arkadaş da bu monitörün sorunsuz olduğunu söylüyordu, bu nedenle kafam karıştı.

Samsung Odyssey G65B'de flicker ve scanline sorunu var mı? Varsa da sıkça çıkıyor mu?
@BerkayZ87 @2254 @Toby Fox

Edit: Monitörü sipariş ettim bile.

Son düzenleme:
Bende bir tane ekranın ortasına yakın kırmızı stuck piksel çıktı. Monitörün özelliğinden mi bilmiyorum bazı menülerde (örneğin Windows ayarlar) fareyi bir seçeneğin üzerine getirdiğim zaman (örneğin Sistem) ekran ufaktan parlaklık düşüyor, çekince yükseliyor. (Kurcaladığım ayarlardan da olabilir).

Son düzenleme:
Bende bir tane ekranın ortasına yakın kırmızı stuck piksel çıktı. Monitörün özelliğinden mi bilmiyorum bazı menülerde (örneğin Windows ayarlar) fareyi bir seçeneğin üzerine getirdiğim zaman (örneğin Sistem) ekran ufaktan parlaklık düşüyor, çekince yükseliyor. (Kurcaladığım ayarlardan da olabilir).
Stuck ve ölü pikseller her monitörde olabilen şeyler, o kadar önemli değil. Çıkarsa zaten gerekli garanti işlemini başlatırım.

Benim için önemli olan özellikle de VRR kapalıyken flicker oluyor mu onu bilmek. Scanline olayı diğer AOC C24G1 monitörümde de çok ufak da olsa var mış, şimdi fark ettim. Fakat hiç rahatsız etmiyor. Yine de bu monitörde de durumu öğrensem iyi olacak.

@BerkayZ87 @2254 sizin bu konularda bilginiz var mı?

Bu dedikleriniz bende yok, VRR kapalı olmasına rağmen. VRR açık kullanmayı da denedim ama gecikmeyi hissedilir şekilde arttırıyor. @Max Caulfield, test etmemi istediğin bir şey varsa müsait olduğumda deneyebilirim.

Son düzenleme:
Monitör şimdi geldi, kurulumunu yaptım. Ölü piksel yok, sadece monitörün bir noktasında toz mevcut. Daha önceki AOC C24G1 monitörümde de bu toz olduğu için çok umursamadım.

240 Hz'e aldığımda bazı renklerde bir tık (çok az) scanline olduğunu gördüm. Yalnız şu anda değişimle uğraşamayacağım kesinlikle. Bu kadarı da yeter benim için.

Monitör şimdi geldi, kurulumunu yaptım. Ölü piksel yok, sadece monitörün bir noktasında toz mevcut. Daha önceki AOC C24G1 monitörümde de bu toz olduğu için çok umursamadım.

240 Hz'e aldığımda bazı renklerde bir tık (çok az) scanline olduğunu gördüm. Yalnız şu anda değişimle uğraşamayacağım kesinlikle. Bu kadarı da yeter benim için.

Bence şanslısın bile. Ortadaki stuck piksel acayip kafama takıldı, gözüm sürekli arayıp duruyor. Kesin değişeceklerini bilsem direkt garantiye yollardım.