Erkul Öztürk

Çalışkan
Yer
Istanbul
Merhaba,
Kasanın elime ulaşmasıyla birlikte Samsung Odyssey G7 28" (LS28BG702EPXUF) monitörü kullanmaya başladım. İşletim sistemini kurup tüm güncellemeleri (monitör dahil) yaptıktan sonra sistem üzerinden HDR modunu aktif ettim. Ancak bu modda ghosting, bazı bölgelerde siyah tonların parlaması veya aşırı kararması gibi sorunlarla karşılaştım. Bu durum genel bir problem midir, yoksa monitörümde kalıcı bir sorun olabilir mi?

Merhaba,
Kasanın elime ulaşmasıyla birlikte Samsung Odyssey G7 28" (LS28BG702EPXUF) monitörü kullanmaya başladım. İşletim sistemini kurup tüm güncellemeleri (monitör dahil) yaptıktan sonra sistem üzerinden HDR modunu aktif ettim. Ancak bu modda ghosting, bazı bölgelerde siyah tonların parlaması veya aşırı kararması gibi sorunlarla karşılaştım. Bu durum genel bir problem midir, yoksa monitörümde kalıcı bir sorun olabilir mi?
HDR kapalı tutsanız daha iyi o monitörde tatmin eden performans almanız zor biraz.

@Erkul Öztürk, monitör güzel zaten ama HDR pahalı monitörlerde iyi çalışan bir özellik. Mini LED arka aydınlatmalı IPS/VA panel TV/monitörlerde HDR özelliği iyi çalışıyor, bir de OLED panel monitör/TV'lerde. Odyssey G7, Edge LED arka aydınlatmaya sahip bir model, Edge LED de en giriş seviye arka aydınlatma türüdür ve HDR özelliği bu arka aydınlatma türünü içeren monitör/TV'lerde iyi çalışmaz.