PixaBel

Çalışkan
Selam arkadaşlar, yeni monitor aldim dun ancak 1080p 240Hz yapabiliyor iken 2K cozunurlukte 120Hz ustunu goremiyorum. DisplayPort kullanıyorum ama yine oyle. Hatta direkt kutu icerisinde gelen DisplayPort ile bagladim. Ayni urunu kullanan baska arkadasim direkt 2K ayarda Full Hz yapabiliyor gayet. Hatta 2K 360Hz kullaniyor. Bunun sebebi ne tam olarak anlamadim. Yardimci olma sansiniz varsa cok sevinirim. Her ihtimale karsi yeni DisplayPort kablosu sipariş ettim. O da sirf GPT ile konustugumda bana ondan kaynakli olabilecegini soyledi. Baska bir cozum alternatifiniz var mi? Asagiya hem aldigim monitor baglantisini hem de sipariş verdigim DisplayPort kablosunun baglantisini birakiyorum.

1753429354464.webp

1753429387767.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın yüzünden, belki de HDMI çıkışı o band genişliğini ya da çözünürlüğü destekleyemiyordur.

Kablosu orijinal mi? Kutudan kablo çıkıp çıkmadığını bilmiyorum kusura bakma.
Evet hatta direkt kutu icinden cikan ile bagladim dedigim gibi.
Bende 360hz olanı var kutudan çıkan kablo her türlü maksimum Hz oranına ulaşıyor. Muhtemelen ekran kartıyla alakalı. Ben kablo olduğunu sanmam.
Ekran karti ile arasindaki bagi anlayamadim tam olarak. Rica etsem sorunu daha detayli ve anlayabilecegim sekilde aciklar misin? Sistem yukseltmeden once monitor aldim zaten. 4070 super ekran kartina gecmeyi dusunuyorum. Bir sorun olursa bunun ilgili veya bilmem gereken baska bir sey varsa belirtirsen cok sevinirim.

Dostum yapman gereken şey ya tam çözünürlükte düşük Hz ile kullanacaksın ya da ekran kartını yükselteceksin.

Evet hatta direkt kutu icinden cikan ile bagladim dedigim gibi.

Ekran karti ile arasindaki bagi anlayamadim tam olarak. Rica etsem sorunu daha detayli ve anlayabilecegim sekilde aciklar misin? Sistem yukseltmeden once monitor aldim zaten. 4070 Super ekran kartina gecmeyi dusunuyorum. Bir sorun olursa bunun ilgili veya bilmem gereken baska bir şey varsa belirtirsen cok sevinirim.

Ekran kartın modelini belirt. Çıkış portunun sürümü öğrenmek gerekiyor.