Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Perseus

Başarılı
Yer
Dimension C-137
Arkadaşımın Monster laptopunda kullandığı PM981a 512GB SSD iki kez mavi ekran verdikten sonra çalışmamaya başladı. BIOS'da bile SSD gözükmüyor. Masaüstü bir bilgisayara takıp harici SSD'den Windows işletim sistemiyle deneme yapacağım. Bu SSD'Deki verileri görmemizin/kurtarmamızın bir yolu var mı? En kötü durumda önerebileceğiniz veri kurtarma şirketi var mı?

Çözüm
Eğer SSD'de veri şifreleme yoksa, ki yoktur diye düşünüyorum, veri kurtarma şirketleri yardımcı olabilmeli. Benim tecrübe edindiğim bir şirket olmadı ama burasını bana birisi tavsiye etmişti:

Eğer SSD'de veri şifreleme yoksa, ki yoktur diye düşünüyorum, veri kurtarma şirketleri yardımcı olabilmeli. Benim tecrübe edindiğim bir şirket olmadı ama burasını bana birisi tavsiye etmişti:

Çözüm
Güncelleme ekleyeyim. Dün GoldData firmasına PM981A model 512GB SSD'yi teslim ettim. SSD hiç işlem görmemişti. İdari bölümde kayıt açılırken sanıyorum ki teknisyenlerden biri gelip SSD'yi inceledi. Ne zaman aldığımı sordu. 4 Yıl önce laptop ile gelen bir SSD olduğunu söylediğimde de "Samsung'un acemilik dönemlerinden iyi bir SSD değil, bir de 512GB'ı iki NAND'a yerleştirmişler. En azından pasif soğutması olsaydı bari." dediğini duydum. Bildiğim kadarıyla PM981A SSD 970 Evo Plus'ın OEM sürümü. Ben bu modeli kaliteli diye biliyorum.

Analiz sonucuna gelirsek SSD'nin içindeki Firmware sistemleri ile uyumlu olmadığı için veri kurtarma işlemi gerçekleştirilemiyor.