FRDKRSK

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar şu anda Samsung QN90b 55 inch TV kullanıyorum. Bilgisayarım 4080 Super ekran kartı olan bir masaüstü. Samsung 4K bir monitör aldığımda boşuna para vermiş olur muyum? Performans ve görüntü kalitesinde bir farklılık olur mu? Gereksiz bir alışveriş mi olur? Farkları nelerdir? Monitör tavsiyesi de alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikayeli oyunlar oynadığınızı varsayarsak mantıksız olur. Çünkü TV kalitesi muazzam. FPS oyunu oynuyorsanız da 120Hz'den yüksek bir monitör almalısınız.

Hikayeli oyunlar oynadığınızı varsayarsak mantıksız olur. Çünkü TV kalitesi muazzam. FPS oyunu oynuyorsanız da 120Hz'den yüksek bir monitör almalısınız.

Televizyon 144 Hz veriyor aslında rekabetçi oynamıyorum zaten tek isteğim grafik kalitesi iyi görünmesi bilginiz varsa bazı sorularım var size mesela FreeSync Premium yazıyor Radeon'dan bağlanıyor ama benim kartım NVIDIA onunla neden bağlanmıyor NVIDIA ayarlarında TV'yi göremiyorum.

Televizyon 144 Hz veriyor aslında rekabetçi oynamıyorum zaten tek isteğim grafik kalitesi iyi görünmesi bilginiz varsa bazı sorularım var size mesela FreeSync Premium yazıyor Radeon'dan bağlanıyor ama benim kartım NVIDIA onunla neden bağlanmıyor NVIDIA ayarlarında TV'yi göremiyorum.

Biraz araştırma sonucu; eğer HDMI ile bağlıysa görünmez ama DisplayPort ile bağlıysa görülür.

Biraz araştırma sonucu; eğer HDMI ile bağlıysa görünmez ama DisplayPort ile bağlıysa görülür.

Aynen hdm 2.1 ile bağlı peki disiplayport kullanmadan bağlayınca bir kaybım oluyor mu farkı nedir ayrıca böyle bir TV varken 4K monitör almak mantıksız gelmeye başladı çok büyük bir kazancım olmayacak grafiksel olarak gibi zaten rekabetçi oynamıyorum çözünürlük ve PPI değerleri açısından da çok farklı değil.

DisplayPort daha hızlı veri akışına sahip. HDMI ona göre daha az. FreeSync yırtılmaları azaltıyor. FPS değeri ile Hz değerini eşitliyor. Açıkçası eğer çok dikkatli değilseniz sanmıyorum fark olacağını.