Samsung R540 JT01TR laptoptan gelen garip ses ne olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Windows Vista
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 340
  • Etiketler Etiketler
    ses
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, Samsung R540 serisinden JT01TR model laptopumdan böyle bir ses geliyor. İlk başta HDD'den şüphelenmiştim fakat onda sorun yok, sökünce de aynı. Fandan şüpheleniyorum. Siz ne dersiniz, sorunu nedir?

Fan da bir ihtimal ancak bana bozuk bir DVD surucusu sesi gibi de geldi. Sanki bir seyi okumaya calisiyor ama okuyamiyor gibi. Kontrol edebilir misiniz?

Notebook fan Control ile uyumlu Config'i bulup fanlarınızı test edebilirsiniz. Fanlar %100 olarak çalışmıyorsa fanların acil bakıma ihtiyacı var demek.

Yok hocam, DVD sürücüsünü söktüm yerine HDD taktım. Ana yerde SSD var ondan gelmiyordur diye düşünüyorum.
Bana çok HDD sesi gibi geldi ama madem yazdığınız gibi o halde fan kaynaklı olabilir veya gevşek bağlantılı bir parçanın vibrasyon yapmasından kaynaklanabilir.

Sanırım isinmadigi için çalışmak istemiyor fan, BIOS'a girdiğimde ve işletim sistemi açıldığında normal sesle çalışıyor.
HDD kafa vurma sesi diye düşünmüştüm ben de fakat masaüstü bilgisayara bağladığımda öyle bir ses duymadım ve sağlığı da sorunsuz gözüküyor.

Hocam fark ettiyseniz aralıklı sürelerde geliyor ses. Fanları temizleyip yağlamayı denediniz mi? Kasada bir çatlak vs. var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…