Son 1-2 haftadır durum vahim, tek şarjla 4 saat ya çıkıyor ya çıkmıyor. Sizce neden olabilir? Sizde durum nedir? AOD açık, Bluetooth açık kullanıyorum.
Optimizasyon ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Samsung'un pillerinin ömrü 2400 döngü civarıdır. Avrupa Birliği 2025'e kadar 2000, 2025 sonrası ise 1400 döngü ömrü olduğunu belirtiyor ancak o belirtmeler en ağır şartlarda verilen ömür.
Ortalama 2200-2400 devir çevirebiliyorsa ortalama bir Samsung pilinin aşağı yukarı 5-6 yıl boy6unca %80 sağlığını koruyarak çalışmasını bekleyebiliriz.
Kaç döngü? Merak ettiğimden soruyorum.Pil sağlığım AIDA64 üzerinden hesaplayınca %97 gibi bir değer çıkıyor zaten.
Kaç döngü? Merak ettiğimden soruyorum.
One UI 8.5 ile çoğu kişi hızlı bittiğini belirtiyor hocam normal olabilir. Bu yüzden güncelleme yapmadan önce bekleyin internette sıkıntısı varsa patlak veriyor zaten birkaç hafta sonra![]()
Optimizasyon ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Samsung'un pillerinin ömrü 2400 döngü civarıdır. Avrupa Birliği, Samsung'un pilleri için 2025'e kadar 2000 döngü, 2025 sonrası ise 1400 döngü ömrü olduğunu belirtiyor ancak o belirtmeler en ağır şartlarda verilen ömür bu dedikleri.
Samsung, yaklaşık 6-8 yıldır aynı pil kimyasını kullanıyor ve bunu neredeyse hiç değiştirmedi. S26 serisi ile değişip değişmediğini görmemiz için bir sene gibi bir şey geçmesi gerekli.
Ancak S24 Plus için konuşursak ortalama olarak pili 2200-2400 devir çevirebiliyorsa ortalama bir Samsung S24 pilinin aşağı yukarı 6-7 yıl boyunca %80 sağlığını koruyarak çalışmasını bekleyebiliriz.
Arkadaşımın 3. yılındaki S23 Ultra cihazı da henüz %91 pil sağlığında, yani aşağı yukarı dediğim gibi 6-7 yıl boyunca kapasitesinin %80'ini koruması gerekiyor.
Son 1-2 haftadır durum vahim, tek şarjla 4 saat ya çıkıyor ya çıkmıyor. Sizce neden olabilir? Sizde durum nedir? AOD açık, Bluetooth açık kullanıyorum.
AOD'de Note 20 Ultra'da bu soruna sahipti ama yeni cihazlarda bu sorun aşıldı diye hatırlıyorum ki mobil veri ile bile 4 saat normal bir süre değil. Cihaz ısınıyor mu? Arka plan işlemleri ne durumda? Yani olabilecek son çare pili tamamen sıfırlayıp tekrardan yüze çıkarmak belki kalibrasyon sorunudur.
Mobil veride kullanmıyorum Wi-Fi.
Arka planda saat uygulması çalışıyor devamlı.
Shizuku + aBattery yapar mısınız?Başlık değiştirildi bende bittiğini düşünnüyorum One UI 8.5 yüzünden mi diye düşünüyorum. Pil sağlığım AIDA64 üzerinden hesaplayınca %97 gibi bir değer çıkıyor zaten.