Telefonuma nereden bilmiyorum ama reklam virüsü girdi hiç yoktan reklam giriyor ve hangi uygulama olduğuna baktığım da (library.) Diye bir uygulama ve fotosu Android, Google Chrome uzerindme indirilmiş az önce uygulamayı kaldırdım ama emin olamadım şu anda. Kaspersky ile tarama yaptım ama bulamadım herhangi bir öneriniz var mı?

Kaspersky mobil için yeterli özelliklere sahip değil. ESET kurun ve dediğim ayarları yapın. Giriş yaptıktan sonra sol üste tıklayın, antivirüs kısmına giren, sağ üste tıklayın ve gelişmiş ayarları gösterdiğim yerleri böyle ayarlayın.

1000048673.webp

Bunları ayarladıktan sonra geri gelip tekrar sağ üstten 3 noktaya tıklayın, orada Adware dedector var. Reklamı hangi yazılımın gösterdiğini bulacak.

1000048671.webp

Bu talimatları uygularsan kolayca bulursun. Reklam çıkmasını beklemeden tam tarama yap birde tabii.

Yanlış bilgi: Auto Blocker, varsayılan olarak açık gelir.
Screenshot_20250824_112252_Device care.webp Screenshot_20250824_112331_Auto Blocker.webp

İkisi de varsayılan olarak kapalı olarak geliyor. Uygulama korumasını açınca telefona her uygulama indirdiğinizde (Play Store dahil) dosyayı indiriyor ancak kurulum için 10-15sn bekliyor ve yukarıdan gelen bir bildirimle uygulamanın tarandığını belirtiyor. Eğer bir tehdit belirlerse direkt olarak siliyor ve size bildiriyor. Diğer ayarı açarsanız telefona APK bile kuramıyorsunuz, bütün özellikleri resimde yazıyor zaten.

Salak saçma sitelerden bilinmedik dosyalar indirilmediği sürece hiçbir cihaza virüs falan giremez. Samsung'un kendi ayarlar uygulaması içinde sunduğu ücretsiz iki koruma ayarı bulunuyor.
Screenshot_20250824_112252_Device care.webp Screenshot_20250824_112331_Auto Blocker.webp
İkisi de varsayılan olarak kapalı olarak geliyor. Uygulama korumasını açınca telefona her uygulama indirdiğinizde (Play Store dahil) dosyayı indiriyor ancak kurulum için 10-15sn bekliyor ve yukarıdan gelen bir bildirimle uygulamanın tarandığını belirtiyor. Eğer bir tehdit belirlerse direkt olarak siliyor ve size bildiriyor. Diğer ayarı açarsanız telefona apk bile kuramıyorsunuz, bütün özellikleri resimde yazıyor zaten.
İkinci fotoğrafın en altına bakarsanız adamlar siber saldırı için bile bir özellik koymuş. Bu özellikler fiziksel bir donanım olan KNOX çipinden sağlanıyor. Diğer markalar gibi sadece yazılımsal bir taramadan geçmiyor. Yaptığınız her şey KNOX çipi tarafından kontrol ediliyor. Ha eğer telefon kaçaksa veya başka nedenlerden BL kilidi açılmışsa KNOX çipine bay bay deniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma sapan reklamlara tıklayıp inen uygulamayı indirip açarsan virüs bulaşır. Random bir anda virüs gelmiyor telefona. Bilmediğini şeyler hakkında konuşma lütfen. APK uygulama indirmeden önce telefon 30 tane uyarı veriyor zaten.

Saçma sapan reklamlara tıklayıp inen uygulamayı indirip açarsan virüs bulaşır. Random bir anda virüs gelmiyor telefona. Bilmediğini şeyler hakkında konuşma lütfen. APK uygulama indirmeden önce telefon 30 tane uyarı veriyor zaten.
Hocam aylardan uygulamalar yerinde şüpheli bir uygulama var mı veya boş simgeli olan. Boş simgeyse evet buldunuz demektir bulamadıysanız muhtelemen herhangi tanımadığınız bir uygulama vardır ve o yapıyordur. Antivirüs programıyla tarama yapın. Hiçbir sorun bulamazsa telefonu sıfırlamayı deneyin.

Şu anda bir sorun var mı? ESET öneririm tarama için.
Yok şu anda iyi reklam veren uygulamayı sildim ve düzeldi virüs değil de direkt bir programmış.

APK indirmedim bu arada bilinmedik yerlerden. Galiba Play Store'dan indirdiğim bir uygulamadan bulaştı.

Hocam aylardan uygulamalar yerinde şüpheli bir uygulama var mı veya boş simgeli olan. Boş simgeyse evet buldunuz demektir bulamadıysanız muhtelemen herhangi tanımadığınız bir uygulama vardır ve o yapıyordur. Antivirüs programıyla tarama yapın. Hiçbir sorun bulamazsa telefonu sıfırlamayı deneyin.
Yok reklam çıktığında hangi uygulama olduğuna baktım. Oradan sildim.

Library diye bir uygulama, o anda yanlış hatırlamışım. Store değil, Google Chrome'dan indirildi yazıyordu. Kardeşim Chrome'dan oyunlar için ROM indirmeye çalışıyordu büyük ihtimalle kıytırık bir siteye girdi ve böyle oldu, dersimi aldım ama. Demek ki sadece saçma bir site bile sıkıntıya sokabiliyormuş. İşin saçma kısmı ise Firefox'ta böyle olmuyor ama Chrome böyle bir şeye nasıl izin veriyor...

Library. diye bir uygulama, o anda yanlış hatırlamışım olay store değil Google Chrome dan indirildi yazıyordu. Kardeşim Chrome dan oyunlar için ROM indirmeye çalışıyordu büyük ihtimalle kıytırık bir siteye girdi ve böyle oldu, dersimi aldım ama demek ki sadece saçma bir site bile sıkıntıya sokabiliryormuş. İşin saçma kısmı ise Firefox'ta böyle olmuyor ama Chrome böyle bir şeye nasıl izin veriyor.
Tamam anladım hocam iyi sosyaller.