Samsung S25 FE hızlı şarj aletiyle şarj olmasına rağmen yavaş şarj oluyor

31696

Çalışkan
Dostlar elimde 65W'lık bir adaptör var, orijinal adaptör değil ama her modele uyuyor ve telefonumu rahat bir şekilde şarj ediyor. Telefoncudan almıştım adaptörü. Kablo olarak ise kutudan çıkan orijinal kabloyu kullanıyorum. Ama telefon ekranda ilk yazan sürede şarj olmuyor maalesef. Ekranda "30 dakika kaldı" yazıyorsa telefon 1 saatte, hatta 1,5 saatte şarj oluyor. Neden böyle yaptığını bir türlü çözemedim açıkçası. Telefonumda mı bir sıkıntı var acaba hiç bilemedim valla. Telefonu daha 3-4 gün önce almıştım halbuki. Sizce telefonum neden 65W adaptörle şarj olmasına rağmen yavaş şarj oluyor?

Oncelikle telefonun 65W sarj destegi yok. S26 Ultra'da bile yok o. Telefonunuz maksimum 45W sarj destekliyor. Her ne kadar PD destegi olsa da, her PD destekli cihaz veya adaptor ayni degil maalesef.

Samsung Super Fast Charging 2.0 icin PD 3.0 ve Direct Charge destekli bir kablo ve adaptor kullanmaniz sozde yetiyor ancak gercekte durum her zaman boyle olmayabiliyor. Bazen ''PD destekli'' deyip sacma sapan seyler yapan firmalar da var. Aldiginiz adaptorun de bu ''sacma sapan seyler yapan firmalar'' kategorisine girebilecegini dusunuyorum acikcasi. Normalde akim degerlerinin belirtildigi yere guzel guzel ''PD 3.0 Compatible'' vs. yazmalari gerekirken ''Smart'' yazmis gecmisler.

• Samsung PPS veya Super Fast Charging Compatible tarzi ibareler iceren (ornegin) en az 45W guc saglayabilen bir sarj aleti,
  • Keza yine PPS ve SFC Compatible tarzi ibareler iceren, en az 5A tasiyabilecek bir kablo,
  • Telefonda hizli sarj ile alakali ayarin acik olmasi.
Bu kosullari sagladiginizda Super Hizli Sarj 2.0 ile telefonunuzun sarj olmaya baslamasi lazim. Mesela ben bu sarj aletinin ust portuyla SFC 1.0 sarj yapabiliyorum.

Bunun disinda soylediginiz sarj sureleri cok da absurt veya anormal gelmedi bana acikcasi. Kaldi ki SFC 2.0 acikken sarj etseniz bile, tavan degeri (yani 45W) telefon cok da uzun sure korumuyor, sicaklik ve pil sagligi vs. gibi sebeplerden dolayi. Samsung boyle istiyor ve boyle yapiyor.

GSMArena'nin testlerinde de telefon 1 saat 10 dakika gibi bir sure cikarmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…