Hoxam bu saydiginiz ozellikleri kac kisinin duzenli kullandigini dusunuyorsunuz? 16e aldirdigim kimse bu ozellikleri aramadi, bu ozelliklerin OLDUGU bir telefondan gecmelerine ragmen.
O zaman kullanmiyoruz diye her seyi kaldiralim. iPhone'lar zaten gereksiz pahali, daha da kisilmisinin da o kadar pahali olmasi bana dunyanin en keriz isi geliyor cunku.
Bu ozellikler icin cok pahali bir telefon, 16'da asiri farkli diye saymayacagim bunlari ama 40 bin lira veriyorsun 16e icin, 40 bin lira. Ne aliyorsun? 60Hz eski tasarim bir ekran, ana telefonlardaki kadar iyi olmayan bir kamera, eksik lens, GPU'su kisilmis A18, ekrani eski oldugu icin yeni 2000 nit serilere kiyasla 1200 nit parlakliginda bir ekran.
Yani demek istedigim 16e zaten o paraya sacma sapan kotu bir telefon, 40K ona verecegine S25 FE'yi 8 bin lira daha ucuza alirsin ve 16e'yi her alanda dovecek bir ekran kullanirsin en basinda.
O yuzden 16e'nin tek furyasinin yeni oldugu icin yazilim desteginin daha fazla olmasi oldugunu dusunuyorum, yoksa 13-14 daha iyi bir telefon 16e'den.
Bir iPhone 15 bile alsan eline ekran parlakliginin 16e'yi ezip gectigi cok acik goruluyor mesela. 40 bin lira bir telefona veriyorsam kendi "iPhone" bazinda bile bu kadar eksik olmamali acikcasi. Bu telefon bana elde kalmis cipleri ve elde kalmis iPhone 13 ekranlarini kerizlere 600 dolara shipleyelim disinda bir sey anlatmiyor.