Merhaba, Samsung tarafında S25 Ultra modelini beğendim fakat iOS arayüzü daha çok hoşuma gidiyor. İki marka için de ekosistemim yok ve akıllı saat, kulaklık, laptop gibi eşyalar kullanmıyorum ve kullanmayı düşünmüyorum. iPhone telefonları istememin tek sebebi kameranın daha doğal ve arayüzünün daha kullanışlı olduğunu düşünmem. Yapay zekada sadece ChatGPT ve Gemini kullanıyorum. Yapay zeka fotoğraf düzenlemeyi de kullanırsam çok minimal kullanırım. Kamera, oyun, ekran, batarya gibi etmenler benim önem verdiklerim arasında. IPhone'da model belirtmedim çünkü aynı fiyatta birkaç modeli var. Siz hangi telefonu önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 80000 civarı.
Kullanışlı demek yanlış oldu. Fakat bana daha cezbedici bir arayüz gibi geliyor.Arayüzünün "daha kullanışlı" olduğunu düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun bence, "Tümünü Kapat" tuşu bile yok alttaki uygulamaların göründüğü kısımda.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
S26 serisini bekle, Ultra zaten mecbur Snapdragon ile gelecek ama diğer modellerin de Snapdragon ile gelme ihtimali var, Exynos 2600'ü yalnızca Güney Kore'de satışa sunabilir Samsung bu sene. 60 watt ile geliyor, kamerada sensör ve diyafram genişleyecek. S25 Ultra tasarımı ile hoşuna gittiyse S26 serisinin tamamının çıkmasını bekle, fiyatı 70 bin bandına düşebilir. iOS hakkında bir şey diyemeyeceğim arayüz tamamen keyif meselesi ama insan ikisine de alışıyor. Bataryaya gelirsek hâlâ iPhone'ların batarya döngüleri Samsung'a göre çok zayıf. Batarya kapasitesi olarak da Pro Max alman lazım ki tolere etsin. Batarya olarak iPhone iki adım geride, kamera olarak Samsung bir adım geride.
Biliyorum bütçeyi çok aşıyor fakat 17 Pro Max nasıl bir tercih?S26 serisini bekle, Ultra zaten mecbur Snapdragon ile gelecek ama diğer modellerin de Snapdragon ile gelme ihtimali var, Exynos 2600'ü yalnızca Güney Kore'de satışa sunabilir Samsung bu sene. 60 watt ile geliyor, kamerada sensör ve diyafram genişleyecek. S25 Ultra tasarımı ile hoşuna gittiyse S26 serisinin tamamının çıkmasını bekle, fiyatı 70 bin bandına düşebilir. iOS hakkında bir şey diyemeyeceğim arayüz tamamen keyif meselesi ama insan ikisine de alışıyor. Bataryaya gelirsek hâlâ iPhone'ların batarya döngüleri Samsung'a göre çok zayıf. Batarya kapasitesi olarak da Pro Max alman lazım ki tolere etsin.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Biliyorum bütçeyi çok aşıyor fakat 17 Pro Max nasıl bir tercih?
Ben de bu sene telefon alacağım. S25 Plus alacaktım ama Mart'a kadar hiçbir stok kalmayacak. S25 Ultra kesin kalıyor. S26 serisi Exynos ile gelirse direkt S25 Ultra alırım, Snapdragon ile gelirse S26 Plus alırım duruma göre. 17 Pro Max önce bir düşündüm kendimi zorlasam mı öderiz falan diye de tasarımı hiç çekmedi beni, ayrıca çok ucuz geldi tamam alüminyum titanyuma göre daha iyi ısı dağıtıyor ama 2-3 derece daha çok ısınsın daha sağlam olsun yani. Yapay zeka da kullanıyorum fotoğrafta, o yüzden videosu bir tık daha iyi diye 40 bin lira daha fazla vermeyeceğim gibi. S25 Ultra 80 bin bandında 17 Pro Max ise 120 bin, aradaki makas az olsa düşünebilirdim ama 120 binin karşılığını vermiyor bana göre 17 Pro Max, ayrıca S25U 3 ay sonra falan 70 bine düşer. Ben alınca 5-6 yıl kullanırım ona göre sağlam tercih yaparım. Elimdeki Snapdragon işlemcili A71'i yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum ve bir kere servis görmedi telefon, sadece eskidi bataryası haliyle bir günü zor çıkarıyor ve düzgün kameraya ihtiyacım var, içerik üretemiyorum.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Şu anki kullandığınız telefon nedir ona göre bir yorum yapmak istiyorum?
Telefon tarafı benim için biraz acil. 17 Pro Max de bana daha kaliteli hissettiriyor. Kasasını ben de pek beğenemedim ama ilerde satmak için vesaire de Iphone daha mantıklı değil mi? Vallahi bilemiyorum ben bu telefon işini.Ben de bu sene telefon alacağım. S25 Plus alacaktım ama Mart'a kadar hiçbir stok kalmayacak. S25 Ultra kesin kalıyor. S26 serisi Exynos ile gelirse direkt S25 Ultra alırım, Snapdragon ile gelirse S26 Plus alırım duruma göre. 17 Pro Max önce bir düşündüm kendimi zorlasam mı öderiz falan diye de tasarımı hiç çekmedi beni, ayrıca çok ucuz geldi tamam alüminyum titanyuma göre daha iyi ısı dağıtıyor ama 2-3 derece daha çok ısınsın daha sağlam olsun yani. Yapay zeka da kullanıyorum fotoğrafta, o yüzden videosu bir tık daha iyi diye 40 bin lira daha fazla vermeyeceğim gibi. S25 Ultra 80 bin bandında 17 Pro Max ise 120 bin, aradaki makas az olsa düşünebilirdim ama 120 binin karşılığını vermiyor bana göre 17 Pro Max.
Guilty Conscience
Üstün
S25 Ultra kamerası daha iyi çünkü video çeken adamın en büyük kabusu jello effect"tir. Kamerayı hızlıca sağa sola çevirdiğinde (pan yaptığında) direklerin yamulması olayı. S25 Ultra'daki sensörün satır tarama hızı o kadar yükseltildi ki, global Shutter'a en yakın deneyimi veriyor. Arabadan dışarıyı çekerken veya hızlı pan yaparken görüntü jöle gibi sallanmıyor. Sensör veri yolu bant genişliğiyle alakalı bir mühendislik.
iPhone'da sen gün batımında dramatik, soğuk tonlu, moody bir kare çekmek istiyorsun iPhone inatla sahneyi ısıtıyor, Apple sarısı nı basıyor, gölgeleri açıp fotoğrafı dümdüz, kontrastı düşük bir hale getiriyor. Ben o gölgeyi istiyorum, ben o maviyi istiyorum diyemiyorsun. Stok kamerasında ISO'ya, Enstantane'ye müdahale edemediğin bir cihaza Pro demek ayıp. iPhone, cilt tonunu sıcak göstereceğim diye bütün atmosferi 4500-5000 Kelvin'e çekip sahneyi sarartıyor. S25 Ultra'nın Pro modunda kelvin çubuğunu elinle kaydırıp, sahnenin gerçek rengini anında ayarlıyorsun. Otomatik beyaz dengesi kölesi olmuyorsun. Karlı havayı mavi, mum ışığını turuncu çekmek senin elinde; yazılımın değil.
Akan bir şelale çekeceksin diyelim. Suyu tül gibi long exposure yapmak istiyorsun. iPhone'da bunu yapmak için live photo çekip sonra efekt vermen lazım, o da yapay duruyor. S25 Ultra'da açıyorsun Pro modu, Enstantane'yi 1/10 saniyeye, ISO'yu 50'ye çekiyorsun şak diye optik, doğal uzun pozlama alıyorsun. Veya koşan çocuğu dondurmak mı istiyorsun? Çek enstantaneyi 1/1000'e, anı dondur. Işığı yönetmek budur.
Kamera konusunda s24/s25 daha iyi.
Bu videoyu izlemeni isterim.
iPhone'da sen gün batımında dramatik, soğuk tonlu, moody bir kare çekmek istiyorsun iPhone inatla sahneyi ısıtıyor, Apple sarısı nı basıyor, gölgeleri açıp fotoğrafı dümdüz, kontrastı düşük bir hale getiriyor. Ben o gölgeyi istiyorum, ben o maviyi istiyorum diyemiyorsun. Stok kamerasında ISO'ya, Enstantane'ye müdahale edemediğin bir cihaza Pro demek ayıp. iPhone, cilt tonunu sıcak göstereceğim diye bütün atmosferi 4500-5000 Kelvin'e çekip sahneyi sarartıyor. S25 Ultra'nın Pro modunda kelvin çubuğunu elinle kaydırıp, sahnenin gerçek rengini anında ayarlıyorsun. Otomatik beyaz dengesi kölesi olmuyorsun. Karlı havayı mavi, mum ışığını turuncu çekmek senin elinde; yazılımın değil.
Akan bir şelale çekeceksin diyelim. Suyu tül gibi long exposure yapmak istiyorsun. iPhone'da bunu yapmak için live photo çekip sonra efekt vermen lazım, o da yapay duruyor. S25 Ultra'da açıyorsun Pro modu, Enstantane'yi 1/10 saniyeye, ISO'yu 50'ye çekiyorsun şak diye optik, doğal uzun pozlama alıyorsun. Veya koşan çocuğu dondurmak mı istiyorsun? Çek enstantaneyi 1/1000'e, anı dondur. Işığı yönetmek budur.
Kamera konusunda s24/s25 daha iyi.
Bu videoyu izlemeni isterim.
- Makaleler
- 23
Ben sahsim adima bu telefonu alirdim bu butcede. Kamera sensoru muazzam.