Vâveylâ

Uzman
Yer
CachyOS
Cihaz
Galaxy S9+
Selam dostlar, dün aldığım S9+ telefonumun ilk kurulumunu yaparken "AMOLED yanığı" olduğunu fark ettim. Telefonu Sahibinden üzerinden aldım ve sahibi bunu belirtmemişti (sadece hafif kusurlarını belirtmişti); yine de çok lazım olduğu için iade etmedim. Diğer telefonumun kamerası çok kötü olduğu için fotoğrafta belli olmuyor, bu yüzden örnek görsel ekliyorum. Görseldeki "Navigasyon Çubuğu" yanığı bende biraz daha hafif sadece. Bu arada YouTube'dan AMOLED yanığını çözmek için tersine pikseller veren videoları 1 saat boyunca izledim ancak bir değişim yok. Ekranı değiştirmem mümkün olmadığı için tam çözemesem bile en azından etkisini biraz azaltmayı umuyorum.

1767730800834.webp

Selam dostlar, dün aldığım S9+ telefonumun ilk kurulumunu yaparken "AMOLED yanığı" olduğunu fark ettim. Telefonu sahibinden üzerinden aldım ve sahibi bunu belirtmemişti (sadece hafif kusurlarını belirtmişti); yine de çok lazım olduğu için iade etmedim. Diğer telefonumun kamerası çok kötü olduğu için fotoğrafta belli olmuyor, bu yüzden örnek görsel ekliyorum. Görseldeki "navigasyon çubuğu" yanığı bende biraz daha hafif sadece. Bu arada YouTube'dan AMOLED yanığını çözmek için tersine pikseller veren videoları 1 saat boyunca izledim ancak bir değişim yok. Ekranı değiştirmem mümkün olmadığı için tam çözemesem bile en azından etkisini biraz azaltmayı umuyorum.

Eki Görüntüle 216455

Bu tarz eski telefonlar özellikle OLED ise yanma olmama ihtimali çok düşük :D
Yani tamir dışında pek seçenek yok gibi. Siyah tema değil de beyaz tema kullanmaya çalışın.

Bende Galaxy S9 var şu anda. Önceki kullanan hanımefendi instagram kullanirken aydinlik modda ekrani yakmış ben de öyle takılıyorum. 4.000-5.000 TL ekran için vermek çılgınlık. Yapabileceğiniz en iyi şey karanlık moda alın ve siyah duvar kağıdı koyun ben öyle yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz eski telefonlar özellikle OLED ise yanma olmama ihtimali çok düşük :D
Yani tamir dışında pek seçenek yok gibi. Siyah tema değil de beyaz tema kullanmaya çalışın.
Asıl beyaz temada olmuyor mu bu? Siyaha ışık vermiyor nasıl olsa.

İade edin bence hocam uyguna almadıysanız eğer uzun vadede size bir ekran masrafı çıkabilir.
Onayı verdim bile. Ama iade de edemem, önceki telefon kendini acamiyordu.

Yapabileceginiz bir sey yok, donanimsal bir ariza. Asagidaki navigasyon barlarinda cikmis, gunumuz kaydirma hareketlerini kullanmak yerine navigasyonu tusluya ayarlayin siz de. Karanlik tema, her uygulamayi karanlik moda cekin oyle idare edin.

Selam dostlar, dün aldığım S9+ telefonumun ilk kurulumunu yaparken "AMOLED yanığı" olduğunu fark ettim. Telefonu sahibinden üzerinden aldım ve sahibi bunu belirtmemişti (sadece hafif kusurlarını belirtmişti); yine de çok lazım olduğu için iade etmedim. Diğer telefonumun kamerası çok kötü olduğu için fotoğrafta belli olmuyor, bu yüzden örnek görsel ekliyorum. Görseldeki "navigasyon çubuğu" yanığı bende biraz daha hafif sadece. Bu arada YouTube'dan AMOLED yanığını çözmek için tersine pikseller veren videoları 1 saat boyunca izledim ancak bir değişim yok. Ekranı değiştirmem mümkün olmadığı için tam çözemesem bile en azından etkisini biraz azaltmayı umuyorum.

Eki Görüntüle 216455

Benim de S23 UMD'e var bildirimler ve pil simgesi kalmış yanık olarak 1senelik.