Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vâveylâ

Uzman
Yer
CachyOS
Cihaz
G965F (Exynos) star2lte
Selam dostlar, elimde bulunan S9+'ın batarya performansını beğenmediğim ve az da olsa One UI 2.5'i sevmediğim için crDroid 9 (Android 13) kurmak istedim. OEM kilidini açtım, sonra TWRP'yi kurdum. Advanced Wipe kısmından her şeyi sildim ve ROM + BitGApps + Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_11.02.2020 dosyalarını attım. İşletim sistemi sorunsuz yüklendi ancak BitGApps'te "Failed to mount /vendor (Invalid argument)" hatası verdi (ama başarılı olarak gözüküyordu).

Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_11.02.2020 yükleyince bu sefer "Failed to mount /vendor" ve "Failed to mount /odm" hatasını birlikte verdi. Sonra sistemi açtım ancak crDroid logosunda animasyon döngüde kaldı, 20 dakika bekledim en sonunda kapattım. Denemediğim yol kalmadı; Wipe kısmından gerekli olanları (Dalvik / ART Cache, System, Vendor, ODM, Cache, Data) sildim, nafile. Mount kısmında Dalvik ile "ODM" bazen seçilmiyordu, "ext4" biçimine alarak denedim. Hatalar bazen oldu bazen olmadı ama sonuç değişmedi.

Bu sefer crDroid 7 denedim, belki Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_11.02.2020 sürümünü desteklemiyordur diye hazır ana sitesinde varken indirdim ancak yine nafile (sadece sistem dosyasını atıp Wipe kısmından "yes" ile her şeyi sildim olmuyor). En son crDroid 6 denedim o da Error 7 hatası verdi gitti. Hata 7'yi anlamadım, uyumsuzluk yoktu. Neyse ki cihaz henüz Hard Brick olmadı. 4 saat uğraştım, uykusuz kaldım ama başaramadım hiçbir şekilde. İstemesem de Stock ROM tek kalan seçenek gibi ancak PDA konusunda takıldım çünkü benim PDA sürümüm: G965FXXUHFVG4.

Yani Hard Brick olmadan Hard Brick olmuş gibi hissediyorum şu an. Ana telefon olarak kullanıyorum, şimdi işe nasıl gideceğim, kimi arayacağım Allah bilir. Biraz aceleyle kötü yazmış olabilirim; aradığım şey crDroid kurmak da değil, LineageOS de olur fark etmiyor. crDroid daha özelleştirilebilir diye 3 sürümü denedim sadece. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1770213184447.webp

Bundan sonraki adımları ne yapmalıyım? Hard brick endişem de var biraz.

Exynos işlemciler tam hard brick olmaz.
TWRP kurup wipe data yes yapın, sonra cihaza reboot yap. ROM+ GApps'i kur o kadar.
Stock ROM benim bildiğim TWRP'den yükleniyordu. Az önce Gemine'a sormuştum, Advanced Wipe'dan Vendor ile ODM silinmesi direkt Samsung'un aygıtlarını sildiği için ODM ile Vendor hatasını veriyormuş. Android 10'dan 13'e yükseltmekte olabilirmiş, sonra 11 önerdi de 10, 11, 13 sürümlerini denediğim için bakmadım.

Exynos işlemciler tam hard brick olmaz.
TWRP kurup wipe data yes yapın, sonra cihaza reboot yap. ROM+ GApps'i kur o kadar.
İndi. Download menüsünden mi kurmam gerekiyor?
1770217287225.webp

Son düzenleme:
Yapay zeka araçları ile bu iş olmaz, Vendor odm wipe yapmanız sorun olmaz.
Stock ROM'u ZIP'ten çıkar Odin ile kur.
Vendor ve odm ROM'un içerisinde mevcuttur.
Hocam eğer silinmiyorsa direkt Custom ROM denemeye devam edeyim belki crDroid hatalıdır (3 sürüm nasıl tuttuysa artık). Tam da Odin ekranında yüklüyordum.

@Heribert Yavuz daha yüksek pil tüketir diye Android 16 yüklemekten çekiniyordum ama LineageOS 20 bağlantısını her yerden kaldırmışlar. Daha güncel olması benim için daha iyi ama tabii, odak batarya. LineageOS 23.0

Gereksinimlerden anlayacağım üzere sanırım Stock ROM'u yüklemek lazım, doğru mu?

Son düzenleme: