Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Samsung SM-T350 için uygun bir Custom ROM yüklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Merhaba. Android sürümü çok eski olduğu için yeni bir sürüm kurmak istiyorum. Pek bilgim yok ve internette de bulamadım. Ne önerirsiniz?
Gereksinimler
- Yedekleme: Verilerinizi yedekleyin.
- Şarj: Cihaz tamamen şarjlı olsun.
- Bilgisayar: ADB ve Fastboot kurulu bir bilgisayara ihtiyacınız var.
- USB Kablo: Cihazınızı bilgisayara bağlamak için.
Adım 1: Gerekli Dosyaları İndirme
1. Custom ROM Seçenekleri:- LineageOS: Stabil ve güncel bir ROM.
- Pixel Experience: Standart Android deneyimi sunar.
- Resurrection Remix: Özelleştirme için zengin seçenekler sağlar.
2. TWRP Recovery İndirin: Cihazınıza uygun TWRP (Team Win Recovery Project) recovery dosyasını indirin.
Adım 2: Bootloader’ı Açma
1. Geliştirici Seçeneklerini Aktif Etme:- Ayarlar > Telefon Hakkında > Yapım Numarası üzerine 7 kez tıklayın.
- Geliştirici seçenekleri açılacak.
2. USB Hata Ayıklama ve OEM Kilidini Açma:
- Geliştirici seçeneklerinde 'USB Hata Ayıklama' ve 'OEM Kilidi' seçeneğini etkinleştirin.
3. Bootloader’ı Açın:
- Cihazınızı bilgisayara bağlayın. Komut istemcisine
adb reboot bootloader yazın.- Açılan ekranda:
fastboot oem unlock komutunu girin.Adım 3: TWRP Yükleme
1. TWRP Recovery’yi Flashlama:-
fastboot flash recovery twrp.img (twrp.img dosyasının adı ile değiştirin) komutunu girin.2. Cihazı TWRP ile Yeniden Başlatın:
-
fastboot reboot recovery komutunu kullanarak TWRP’ye geçin.Adım 4: Custom ROM Kurma
1. Custom ROM’u İndirin:- Seçtiğiniz ROM’un ZIP dosyasını indirin ve cihazın iç belleğine aktarın.
2. TWRP üzerinden ROM’u Yükleyin:
- TWRP ana menüsünden 'Wipe' seçeneğine gidin, ardından 'Advanced Wipe' ve 'Dalvik/ART Cache', 'Cache', 'Data' ve 'System' seçeneğini işaretleyin.
- TWRP ana menüsüne geri dönün ve 'Install' seçeneğini seçin, indirdiğiniz ROM dosyasını seçin ve kaydırarak yükleyin.
Adım 5: Reboot
1. Cihazı Yeniden Başlatın:- Yükleme tamamlandıktan sonra 'Reboot System' seçeneğini kullanın.
Yukarıdaki adımları izleyerek, Samsung SM-T350 cihazınıza Custom ROM yükleyebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen ek bilgi verin.
CSGOUniverse
Üyecik
Benim de tabletim var T350 Samsung LineageOS var bir de cyoangen mod var linkleri.
https://xdaforums.com/t/unofficial-rom-alpha-lineageos-19-1-galaxy-tab-a-sm-t350-apr-9-2025.4479287/ hâlâ kullanıyorum bayağı iyi.
https://xdaforums.com/t/unofficial-rom-alpha-lineageos-19-1-galaxy-tab-a-sm-t350-apr-9-2025.4479287/ hâlâ kullanıyorum bayağı iyi.