Topcu

Uzman
Merhaba. 5 buçuk yaşında M51 telefonum var. Memnunum hâlâ, şarjı bir günü rahat çıkartıyor ve işimi görüyor. Fakat telefon 2 yıldır güvenlik güncellemesi almadı ve kamera anlamında güncel amiral gemilerinden epey uzak kaldı artık. Mono hoparlörü var ve One UI Core arayüzü sebebiyle Samsung'un bazı yazılımları da yüklenemiyor. DeX modu filan da yok hâliyle. Bu özellikler beni çekiyor açıkçası ve M51'i de öldürmek istemiyorum. Çalışır hâlde emekliye ayırıp saklamak istiyorum. Yere çok düşürdüm ve kenardan biraz açıldı çok hafif kapak kısmı. Yazın sıcakta şarj ederken ayrıca şarj almıyor ısınınca. Vantilatörün önüne koyuyorum, buz gibi oluyor ve şarj alıyor. (İki-üç sene kadar önce telefon şarj alsın diye buza yatırmıştım ve ekranla ilgili bir yerini bozmuştum. Sonra 750 liraya yaptırmıştım Samsung sevrvisinde. Artık buzdolabı yerine vantilatörün önüne koyuyorum :D ) Bir de mobil verideyken şarjı hızlı bitiyor. Büyük batarya ile yine bir günü çıkartıyor ama mobil veri 2X daha hızlı tüketiyor diyebilirim. Umarım güncel modellerde bu sorun azalmıştır.

Son günlerde yine zam haberleri dolanıyor. S25 FE bazı yerlerde 40 bin lirayı aşmış şimdiden. 33'e satılan yerler de var ama onlar da belki kısa süre sonra 40+ olacaklar.

Telefonda oyun oynamam bu arada. YouTube en çok kullandığım uygulama. Temel işlevler için kullanırım telefonu. Banka işleri, alışveriş işleri, içerik tüketme vs.

Şu anda alabileceğim telefonlara baktığımda içime en çok sinen model S25 Edge. Samsung Galaxy S25 Edge 12/256 Gb Akıllı Telefon Titanyum Buz Mavisi fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Daha sonrasında ise S25 Ultra SAMSUNG Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Akıllı Telefon Titanyum Mavi Fiyat & Özellik | MediaMarkt

İki telefon da fiyat anlamında uygun gibiler. Ultra aslında beni aşıyor gibi özellik anlamında. Edge'in verdikleriyle gayet mutlu olabilirim. Powerbankla gezmeyi de göze alıyorum. Ama şarj olurken ısınıp şarj almama gibi bir sorun yaşamak istemem. Veya Edge'in başka kronik problemleri var mı bildiğiniz? Ultraya zorlamalı mıyım sizce? M51 gibi büyük bir telefondan Edge gibi kibar bir modele geçmek de heyecanlandırıyor beni ancak Ultraya geçersem yine benzer ölçülerde bir telefon taşıyacağım.

Veya M51 ile bir sene daha devam edip S27 serisini de bekleyebilirim ancak bu zam döneminde kim bilir hangi fiyatlardan gelecek. Hem RAM krizi hem bilmem ne krizi üst üste biniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 5 buçuk yaşında M51 telefonum var. Memnunum hâlâ, şarjı bir günü rahat çıkartıyor ve işimi görüyor. Fakat telefon 2 yıldır güvenlik güncellemesi almadı ve kamera anlamında güncel amiral gemilerinden epey uzak kaldı artık. Mono hoparlörü var ve One UI Core arayüzü sebebiyle Samsung'un bazı yazılımları da yüklenemiyor. DeX modu filan da yok hâliyle. Bu özellikler beni çekiyor açıkçası ve M51'i de öldürmek istemiyorum. Çalışır hâlde emekliye ayırıp saklamak istiyorum. Yere çok düşürdüm ve kenardan biraz açıldı çok hafif kapak kısmı. Yazın sıcakta şarj ederken ayrıca şarj almıyor ısınınca. Vantilatörün önüne koyuyorum, buz gibi oluyor ve şarj alıyor. (İki-üç sene kadar önce telefon şarj alsın diye buza yatırmıştım ve ekranla ilgili bir yerini bozmuştum. Sonra 750 liraya yaptırmıştım Samsung sevrvisinde. Artık buzdolabı yerine vantilatörün önüne koyuyorum :D ) Bir de mobil verideyken şarjı hızlı bitiyor. Büyük batarya ile yine bir günü çıkartıyor ama mobil veri 2X daha hızlı tüketiyor diyebilirim. Umarım güncel modellerde bu sorun azalmıştır.

Son günlerde yine zam haberleri dolanıyor. S25 FE bazı yerlerde 40 bin lirayı aşmış şimdiden. 33'e satılan yerler de var ama onlar da belki kısa süre sonra 40+ olacaklar.

Telefonda oyun oynamam bu arada. YouTube en çok kullandığım uygulama. Temel işlevler için kullanırım telefonu. Banka işleri, alışveriş işleri, içerik tüketme vs.

Şu anda alabileceğim telefonlara baktığımda içime en çok sinen model S25 Edge. Samsung Galaxy S25 Edge 12/256 Gb Akıllı Telefon Titanyum Buz Mavisi fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Daha sonrasında ise S25 Ultra SAMSUNG Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Akıllı Telefon Titanyum Mavi Fiyat & Özellik | MediaMarkt

İki telefon da fiyat anlamında uygun gibiler. Ultra aslında beni aşıyor gibi özellik anlamında. Edge'in verdikleriyle gayet mutlu olabilirim. Powerbankla gezmeyi de göze alıyorum. Ama şarj olurken ısınıp şarj almama gibi bir sorun yaşamak istemem. Veya Edge'in başka kronik problemleri var mı bildiğiniz? Ultraya zorlamalı mıyım sizce? M51 gibi büyük bir telefondan Edge gibi kibar bir modele geçmek de heyecanlandırıyor beni ancak Ultraya geçersem yine benzer ölçülerde bir telefon taşıyacağım.

Veya M51 ile bir sene daha devam edip S27 serisini de bekleyebilirim ancak bu zam döneminde kim bilir hangi fiyatlardan gelecek. Hem RAM krizi hem bilmem ne krizi üst üste biniyor.
S25 Edge alınmaz. Isınma çok fazla. Bütçeniz nedir?

YouTube kullanım yoğunluğundan dolayı büyük ekran daha iyi olur.
S25FE önerirdim ama 40K'da çok geldi bilemedim.

Bu arada fiyatlara ne oldu? S24+ 40K idi en son

YouTube kullanım yoğunluğundan dolayı büyük ekran daha iyi olur.
S25FE önerirdim ama 40K'da çok geldi bilemedim.

Bu arada fiyatlara ne oldu? S24+ 40K idi en son
Takip etmiyordum S24'ü ama bu fiyat artışları endişelendiriyor beni. 37'den stoğu bitmiş, 50'den yeni stok gelmiş gördüğüm kadarıyla. Hâlâ fiyatı artmayan modelleri almam için zorluyor beni bu zamlar :(

@Topcu, 50k çok ama ben S24+ kullanıyorum YouTube'u çok kullanan birisi için ekranı çok güzel 2K.
Alırken bence ya Ultra ya da Plus model al madem genellikle video izlemek için kullanıyorsun.

S25 Edge aldım. Telefonu ilk açtığımda ısındı ama sonra bir daha rahatsız edici bir ısınması olmadı. Kimse önermedi burada bu telefonu biliyorum ama fiyatı gerçekten etkiliyordu beni. Hangi inceleme videosunu izlesem fiyatının pahalı kaldığını (70 civarıydı telefon çıktığında) ancak 50-60 bin lira arasında tercih edilebilir olduğunu söylüyorlardı. Aksi hâlde 70 bin liraya Ultra daha mantıklı diyorlardı. Bu videolar genelde 9-10 ay öncesinin videoları. Şu an S25 Ultra 71 bin tl, Edge 48 bin TL. Ana kamerası Ultrayla aynı, ekranı çok güzel. Tek eksisi batarya kapasitesi ancak zamanında çıkan S22'den daha uzun gidecektir şarjı. Hatta S23'ten de uzun gidiyor olabilir. S24 ile ve S25 ile de uzun süreler fark etmeyecektir diye düşünüyorum. Ki ben oyun oynamam telefonda. Dışarı çıktığımda temel ihtiyaçlar için kullanırım. Evdeysem wifi'de izlerim videolar, alışveriş sitelerinde gezerim. Bu kullanımda 5-6 sene batarya performansını pek düşürmeden kullanabilirim. Bunun yanında kamera anlamında, tasarım anlamında çok güzel bence. Ses konusunda bas sesleri beğenmedim. M51 mono hoparlör olmasına rağmen daha tatmin edici ses çıkartıyordu. Edge ince olması sebebiyle bas anlamında tatmin edemiyor maalesef.

Ancak eski telefonumun da hâlâ çok iyi işler çıkardığını söylemeliyim. Samsung M51 Andorid 12 ve One UI Core 4 arayüzüyle Edge'ye çok benziyor. Tabii çok değişiklikler olmuştur ama çok benzer geldi iki arayüz de. Batarya deseniz kocaman bir bataryası vardı zaten. İşlemcisi günümüzde baya düşük seviye kalıyor 730G ama hiçbir uygulamada kasıntı hissettirmiyordu. İşlemci performansı gündelik kullanan bir kullanıcı için aslında önemli değil. Telefonun ısınmasıyla, şarj tüketimiyle ilişkili işlemci, bu konularda sıkıntı çıkarmıyorsa Snapdragon 7 olmuş 8 olmuş çok mühim değil bence. Oyun oynayanlar veya diğer ağır uygulamaları kullananlar için bir şey diyemem.

Son düzenleme: