Samsung telefondan reklam virüsü nasıl silinir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rufiq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 383
Makaleler
1
Komşunun telefonunda Play Store'u silince virus kayboluyor ama geri yükleyince tekrar reklamlar çıktığını iddia ediyor. Bu sorunla karşılaşan varsa ve nasıl çözebildiği konusunda bilgisi varsa lütfen bilgilendirsin.

@Rufiq, Uygulamalar menüsünü açın, tek tek tüm programları kontrol edin. Ne olduğunu bilmediğiniz programları tespit edin, bu programların indirilme yerinin Google Play Store olup olmadığını kontrol edin. Ben genelde sorunları bu şekilde çözüyorum, antivirüsler işe yaramazsa bunu deneyebilirsiniz. Play Store'u silmekten kastı devre dışı bırakmaksa, Play Store'un kullandığı (yanlış hatırlamıyorsam Google'ın ayrıyeten çıkardığı bir programdır kendisi) Push Notifications programını kullanıyor olabilir.

Denemedim ama ücreti değil mi?

Ücretin ödemek gerekiyor mu?

Ücretli değil mi hocam ücretsizlerin denedim zamanında kendi telefonum üzerinde bir işe yaramadı.

Kaspersky, ESET, BitDefender, Avast, McAfee, Malwarebytes. Bunların hepsinin bir ücretsiz sürümü var. Tek tek deneyin.

Muhtemelen tarayıcı bildirimleri falandır. Chrome bildirimlerini kapatın. Virüs olduğunu da sanmıyorum.

Play Store'u telefondan nasil silebiliyor ki? Orijinal ROM'sa silinmiyordu. Custom ROM ise dagitimda sorun vardir. Huawei gibi Play Store'u desteklemeyip sonra baska yollarla ekliyorsa da o ekledigi yerdeki apk sorunludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…