Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Samsung cihazlarda RAM Plus ayarı var. Bunu artırmanın pile doğrudan etkisi olur mu? Şu anda 4 GB sanal RAM açık, en fazla 8 GB'ye kadar artırabiliyorum.
Çok fazla arttırınca etkisi oldu bende. Minimum sınırda açıyorum ya da kapatıyorum.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Çok fazla arttırınca etkisi oldu bende. Minimum sınırda açıyorum ya da kapatıyorum.
Çok aşırı dolaylı yoldan pil tüketimini etkiliyor, yani sanal RAM'le bir ilgisi yok.
- Sanal RAM açtığın için daha fazla arka plan uygulaması arkada çalışabiliyor, bilgileri tutulabiliyor; bunun icin güç kullanılıyor.
- Diskte okuma yazma oluyor tabii diski kullandığı icin, bu da çok az da olsa pil kullanır.
- Ama sanal RAM olmasaydı (RAM'in yetersiz kalıyorsa), o uygulamalar baştan başlatılırdı ve CPU daha çok yorulurdu.
Bir taraftan ufak da olsa güç harcıyor, diger taraftan fazla güç kullanımının önüne geçiyor; ama bu ikisi de önemsenmeyecek seviyede düşük pil harcaması olur, tabii 3 saniyede bir uygulama değiştirmiyorsan.
- Makaleler
- 6
Kullanıcıya bağlı. RAM yetmiyorsa açabilir ama bende şimdi gözle görülür etkisi olduÇok aşırı dolaylı yoldan pil tüketimini etkiliyor, yani sanal RAM'le bir ilgisi yok.
Yani kullanım alışkanlıklarına bağlı tamamen, sanal RAM'le çok bir ilgisi yok.
- Sanal RAM açtığın için daha fazla arka plan uygulaması arkada çalışabiliyor, bilgileri tutulabiliyor; bunun icin güç kullanılıyor.
- Diskte okuma yazma oluyor tabii diski kullandığı icin, bu da çok az da olsa pil kullanır.
- Ama sanal RAM olmasaydı (RAM'in yetersiz kalıyorsa), o uygulamalar baştan başlatılırdı ve CPU daha çok yorulurdu.
Bir taraftan ufak da olsa güç harcıyor, diger taraftan fazla güç kullanımının önüne geçiyor; ama bu ikisi de önemsenmeyecek seviyede düşük pil harcaması olur, tabii 3 saniyede bir uygulama değiştirmiyorsan.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Sanal RAMle ilgisi yoktur/algıda seçicilik yapıyorsunuzdur.Kullanıcıya bağlı. RAM yetmiyorsa açabilir ama bende şimdi gözle görülür etkisi oldu![]()
Arlecchino
Başarılı
Çok aşırı dolaylı yoldan pil tüketimini etkiliyor, yani sanal RAM'le bir ilgisi yok.
Yani kullanım alışkanlıklarına bağlı tamamen, sanal RAM'le çok bir ilgisi yok.
Diskteki okuma yazma için de CPU kullanıyor. Aynı kapıya çıkıyorlar. Gerekmediği sürece kullanılmasını tavsiye etmiyorum; zaten kapalı kalsa bile minimal düzeyde diskten okuma yazma yapıyor.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Pile etkisi olmaz kullanılan depolamaya etkisi olur. Büyük hafızalı bir telefona sahipseniz çokta önemli değil ama EMMC yapısına sahipse bence açmayın fazla takılmaya sebebiyet veriyor. (Benim zannımca deneyimim)
1Mehmet_Bey
Becerikli
Konuyla alakasız ama telefonunuzun RAM'i 4GB ve altında değilse sanal RAM açmanız önerilmez. İnternetteki testlere bakabilirsiniz, performans artırması gerekirken daha da düşürüyor. Daha fazla program çalıştıracağım diye genel performansınızı etkilemeye değmez.