Samsung telefonun kamerası mı yoksa GoogleCam mi daha kaliteli fotoğraf çekiyor?

isimsizman

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Eskiden beri süregelen bir GCam önerilme ve övülme olayı var. Peki bu günümüzde hala gerçek mi? Örneğin Google S24 Ultra'da fotoğrafları daha mı kaliteli çekiyor? A50 gibi orta seviye telefonlarda durum nasıl?

Hâlâ GCam daha mı kaliteli çekiyor yoksa en azından Samsung telefonlar için stock kamera Google kadar iyi çekiyor mu?

Kullanan ve test eden var ise bilgilendirebilir mi merak ettim.

Cihaza özel yorum yapamam ancak şöyle diyeyim: GCam, telefonunuza uygun config bulursanız çok güzel çeker. Yoksa öbür türlü ayar yapılmamış haliyle çekerseniz genelde işlenmemişe yakın bir görüntü elde ediyorsunuz. Bazı durumlarda yetersiz gelebiliyor. Config ise cihazınıza özel olduğu için ve bunu yapanlar ise genelde en iyi performansı böyle aldığı için evet daha iyi olabiliyor. Samsung ise zaten kamera uygulaması o cihaz özelinde oluyor. Gcam gibi ince ayarlar zaten halihazırda sizin cihazınız için yapılmış gibi düşünebilirsiniz ancak Gcam bunu daha da özelleştirmenize olanak sağladığından normalden daha iyi bile çekebilir. Samsung Kamera uygulamasının ne gibi artısı olabilir derseniz işte mod çeşitliliği ve Gcam gibi config ile uğraşmayacak olmanız. Ek olarak da kameranıza özel özellikler (48 Mp modu hızlı ve ağır çekim gibi) barındırdığı için oradan bir artısı var. Kendim profesyonel fotoğrafçı olmadığım için cihazımın stok kamera uygulaması da yeterince iş görüyor. Ek olarak bazen deneme amaçlı cihazımın 48 Mp modunu kullanmak istediğimde Gcam mesela bunu bana sağlamadığından bu konuda eksiği olabiliyor. Yani iki tarafın da kendine göre artısı ve eksisi mevcut. Profesyonel fotoğrafa merak sarsam muhtemelen Gcam derim kişisel fikrim.

A50 kullanicisiyim. A50'de dogru duzgun calisan GCam bulamadim.

GCam'in cok ovulmesinin nedeni ilk ciktiginda uzun pozlama yapip dusuk isikta daha iyi goruntu yakalayabilmesi idi. Ayrica pixel birlestirip 12 Mpx kamera ile mesela 4 pikseli birlestirip 3 Mpx ama oldukca aydinlik goruntuler olusturabiliyordu. Ama bunun icin donanimin desteklemesi de lazim.

A50 ile bunlari yapabilenini bulamadim ben. Epey farkli versiyonda denedim GCam'lerden.

Yeni telefonlarda, ozellikle amiral gemilerinde tamamen gereksiz.

Eskiden belki ama gunumuzde herhangi bir Samsung urunde normale gore fark attirdigini gormedim. Amiral cihazlarda gereksiz. Amiral cihazlar zaten en iyi kamera performansini sunma odakli tasarlaniyor. Buna mudahale etmek cok dogru olmaz.

Anladım hocam cevaplar için sağ olun. Bende öyle düşünüyorum. Mesela birine sormuştum Telegramda adam uzun yıllardır GCam kullanıyormuş. Onun için kişisel bir tercih olmuş normal kameranın da iyi olduğunu biliyorum ama özelleştirip kurcalamak hoşuma gidiyor demişti. Bence de şu an günümüzde stock camera'lar güzel çekim kalitesi sunuyor. Şu an telefonum S20FE r8q. LinageOS kullanıyorum. Kendi kamera yazılımı çok kötü olduğu için (en azından arayüz olarak) GCam yükledim. Hem stock Samsung Cam'inde hem de LinageOS Cam'inden farklı olduğu konu ise çekim süresiydi. Fotoğrafı uzun süre işlemeye alıyor 3,4 saniye bekliyorum. Config dosyaları attım cihazım için güzel ve önerilenlerden. Artık ne sağlıyor bilmiyorum ama fotoğraf çekim süresi uzun. Güzel çekiyor orası ayrı.

Open Camera tavsiye ederim. Oldukca basarili. Ben stock kamera uygulamasi yerine kullaniyorum.

2018 yılı önceki Samsung cihazlarda iş yapıyordu bence sonra Kamera tarafında Orta ve Üst seviye cihazlar yazılım anlamında bence performanslarına göre gayet iyi performans veriyor. GCAM gerektirmiyor kısacası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…