Serkan Doğan

Başarılı
Selam arkadaşlar, öncelikle konu yanlış yerde ise kusura bakmayın. Gelelim soruna ve Samsung Türkiye rezilliğine.

Arkadaşlar, monitörde ölü piksel sorunu mevcut. En üst köşede sadece yeşil piksel yanıyor. En alt köşede sadece kırmızı piksel yanıyor. Tek bir nokta ya da birkaç tane nokta değil, sağdan sola kadar komple mevcut. Ürünümün garantisi mevcut olduğu için Samsung Türkiye ile iletişime geçtim.

Destek kaydı açtılar. 2 gün içerisinde yetkili servis evime geldi ve ürünü inceleyip sorunu fotoğraflayıp kaydı başlattılar. Benim beklediğim durum ürün değişimi ya da panel değişimi olması gerekirken, birkaç gün sonra Samsung Türkiye tarafından arandım ve üründe kusur bulunmadığını, durumun normal olduğunu, ürün değişimi yapılmayacağını belirttiler. İnanılır gibi değil, şaka gibi. 10.240 adet ölü piksel mevcut ve bu normalmiş. :)

Arkadaşlar, Tüketici Hakem Heyeti ile sorunumu gidermeye çalışacağım. Öncesinde fikirlerinizi almak istiyorum. Ben mi yanlış görüyorum yoksa fotoğraftakiler ölü piksel değil mi?

1781034245709.webp

1781034263365.webp

Ahahhha ciddi ciddi normal mi demişler şuna? Dümdüz panelde dikey çizgi yerine yatay çizgi oluşmuş. THH ile sorununa çözüm bulursun. Bu dümdüz panelin kusuru. En basitinden çoğu kişinin de yaşadığından örnek vermek gerekirse Gigabyte G24-F mi ne model kodu olan cihaz vardı aynısını yaşıyordu millet.

Selam arkadaşlar, öncelikle konu yanlış yerde ise kusura bakmayın. Gelelim soruna ve Samsung Türkiye rezilliğine.

Arkadaşlar, monitörde ölü piksel sorunu mevcut. En üst köşede sadece yeşil piksel yanıyor. En alt köşede sadece kırmızı piksel yanıyor. Tek bir nokta ya da birkaç tane nokta değil, sağdan sola kadar komple mevcut. Ürünümün garantisi mevcut olduğu için Samsung Türkiye ile iletişime geçtim.

Destek kaydı açtılar. 2 gün içerisinde yetkili servis evime geldi ve ürünü inceleyip sorunu fotoğraflayıp kaydı başlattılar. Benim beklediğim durum ürün değişimi ya da panel değişimi olması gerekirken, birkaç gün sonra Samsung Türkiye tarafından arandım ve üründe kusur bulunmadığını, durumun normal olduğunu, ürün değişimi yapılmayacağını belirttiler. İnanılır gibi değil, şaka gibi. 10.240 adet ölü piksel mevcut ve bu normalmiş. :)

Arkadaşlar, Tüketici Hakem Heyeti ile sorunumu gidermeye çalışacağım. Öncesinde fikirlerinizi almak istiyorum. Ben mi yanlış görüyorum yoksa fotoğraftakiler ölü piksel değil mi?

Eki Görüntüle 256120

Eki Görüntüle 256121

Tüketici hakem heyetine elindeki faturayı ve diğer dosyaları yükleyip şikayet aç, inceleme yapılıp karar verilir muhtemelen ürünün yenisini veya para iadesini alırsın.

Bunlar ölü piksel gibi gelmedi bana. Ölü piksel hem siyah renkte olur hem de bu kadar çok ve düzenli çizgi halinde olmaz.
Ölü pixel derken şöyle; OLED panellerde pixellerde 3 ışık bulunuyor. Kırmızı, mavi, yeşil. Bu renkleri yansıtarak ekrana renk veriyor. Sorunda burada başlıyor, üstte sadece yeşil renk yanıyor, altta ise sadece kırmızı renk yanıyor. Diğer 2 renkler yanmıyor. (Öğretmek için yazmadım, sorunu anlatmak için açıkladım :) )
Sizin kastettiğiniz ölü pixel, o noktada hiç ışık, renk olmaması. Benim sorunumda ışık, renk var ama o pixel 3 ışık yakacağına sadece tek ışık yakıyor :)

Ahahhha ciddi ciddi normal mi demişler şuna? Dümdüz panelde dikey çizgi yerine yatay çizgi oluşmuş. THH ile sorununa çözüm bulursun. Bu dümdüz panelin kusuru. En basitinden çoğu kişinin de yaşadığından örnek vermek gerekirse Gigabyte G24-F mi ne model kodu olan cihaz vardı aynısını yaşıyordu millet.
Evet :) Gelen teknik servis ekibi bile şaşırdı bu nasıl böyle diye. Daha önce de sorunlar için gittiklerinde böyle değil de birkaç adet görmüşler. İlk defa böyle görüyoruz vs. dediler.

Siyah ve beyaz ekrandaki durum nasıl fotoğraf atar mısınız?
Beyaz ekranda ilettim görselleri zaten. Windows'dan düz renk beyaz seçtim. Siyah renk iletemem zira OLED panel, tüm pixeller kapalı oluyor OLED'de. Bu yüzden orada renk vs. göremeyiz.

Ekran testini hangi program ile yaptınız?
Bir de şu internet sitesinden online olarak test yapar mısınız: Deadpixeltest
Ben kendim Windows'tan düz beyaz renk arka plan seçtim. Daha sonra Monitörün kendi ayarlarından panel testi ile de yaptım.

Tüketici hakem heyetine elindeki faturayı ve diğer dosyaları yükleyip şikayet aç, inceleme yapılıp karar verilir muhtemelen ürünün yenisini veya para iadesini alırsın.
Önceliğim değişim yapılması. Para iadesi yapılırsa şuandaki fiyatı 2x e yakın :)

Ölü pixel derken şöyle; OLED panellerde pixellerde 3 ışık bulunuyor. Kırmızı, mavi, yeşil. Bu renkleri yansıtarak ekrana renk veriyor. Sorunda burada başlıyor, üstte sadece yeşil renk yanıyor, altta ise sadece kırmızı renk yanıyor. Diğer 2 renkler yanmıyor. (öğretmek için yazmadım, sorunu anlatmak için açıkladım :) )
Sizin kastettiğiniz ölü pixel, o noktada hiç ışık, renk olmaması. Benim sorunumda ışık, renk var ama o pixel 3 ışık yakacağına sadece tek ışık yakıyor :)

Evet :) gelen teknik servis ekibi bile şaşırdı bu nasıl böyle diye. Daha önce de sorunlar için gittiklerinde böyle değil de birkaç adet görmüşler. İlk defa böyle görüyoruz vs. dediler.

Beyaz ekranda ilettim görselleri zaten. Windows'tan düz renk beyaz seçtim. Siyah renk iletemem zira OLED panel, tüm pixeller kapalı oluyor OLED'de. Bu yüzden orada renk vs. göremeyiz.

Ben kendim Windows'tan düz beyaz renk arka plan seçtim. Daha sonra monitörün kendi ayarlarından panel testi ile de yaptım.

Önceliğim değişim yapılması. Para iadesi yapılırsa şu andaki fiyatı 2X e yakın :)

THH neye göre nasıl karar veriyor tam olarak bilmiyorum, muhtemelen elindeki monitörü incelemek isteyeceklerdir çünkü bir taraf sorunlu derken satıcı kısmı ise ürün sorunsuz diyor. Hanginizin doğruyu söylediğini bilemeyip emin olmak isteyecekler o yüzden şikayet edecekseniz monitörü muhafaza edin. Bir teknik servis sahibinin videosunu görmüştüm bilir kişi servise kontrol için telefon getirmiş. Olayı tam anlamıyla teyit ettikten sonra karar alırlar ama nasıl olur benim gördüğüm gibi incelenir mi yoksa direkt karar mı alınır orasını bilmiyorum. Samsung'un böyle bir şey söylemesi de çok akıl alır değil kaliteli bir firma muhtemelen yetkili servis hizmetini ülkeden birileri almıştır. Bazı markaların yetki belgesi ihale ile veriliyor orada da siyaset etkili oluyor bir ihtimal bahsi geçen markada da aynısı olabilir.

THH neye göre nasıl karar veriyor tam olarak bilmiyorum, muhtemelen elindeki monitörü incelemek isteyeceklerdir çünkü bir taraf sorunlu derken satıcı kısmı ise ürün sorunsuz diyor. Hanginizin doğruyu söylediğini bilemeyip emin olmak isteyecekler o yüzden şikayet edecekseniz monitörü muhafaza edin. Bir teknik servis sahibinin videosunu görmüştüm bilir kişi servise kontrol için telefon getirmiş. Olayı tam anlamıyla teyit ettikten sonra karar alırlar ama nasıl olur benim gördüğüm gibi incelenir mi yoksa direkt karar mı alınır orasını bilmiyorum. Samsung'un böyle bir şey söylemesi de çok akıl alır değil kaliteli bir firma muhtemelen yetkili servis hizmetini ülkeden birileri almıştır. Bazı markaların yetki belgesi ihale ile veriliyor orada da siyaset etkili oluyor bir ihtimal bahsi geçen markada da aynısı olabilir.
Şuradaki Firma Bilgileri ile Satıcı ve Sağlayıcı Bilgileri kısmını anlayamadım. Ne yazmam gerekiyor? Daha önce internetten başvuru yapmadım da :D

Ekranda sorun yok ki... Ekranın tipine bir bak önce...
Tipine baktım, ne var tipinde?