Samsung vs Apple ekosistem

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Samsung
Samsung Galaxy S24fe.
Tab S10 Ultra.
Galaxy Buds 3 Pro

Apple
iPhone 15 veya 16.
iPad Pro M4 & Pencil Pro.
AirPods Pro 2

Parası önemli değil, gözüm farklı işletim sistemi görmek istiyor ama performans olarak farkları aşırı dağ gibiyse o ekosistemi almak isterim. Bugün iPhone 15 ve S24 FE'yi mağazada gördüm ve yenileme hızı dolayısı ile S24 çok daha güzel geldi ama kamera olarak iPhone daha guzel gozukuyor. Bu yazdıklarım 4 sene boyunca üniversitede hiç değiştirilmeden kullanılacak ve önemli işlerde yani o sistemin asla çökmemesi gerekiyor. İncelediğim versiyon One UI 6.1 Apple olarak iOS 18'di. Stabillik aşırı önemli. Güncelleme önemli değil sadece çökmesin ve cihazlar kendi arasında iyi bir iletişim kurabilsin istiyorum.

Cevap verenlere teşekkürler.

Marka gömmek veya taraf tutmak gibi bir amacım yok objektif cevaplar verirseniz sevinirim.

Önerim Apple'den yana olacaktır. İki ekosistemi de denedim ve ders çalışırken falan Apple çok daha kolay oluyor.
Bu demek değil ki Samsung kötü. Şu an Samsung Tab S8 kullanıyorum ve gayet memnunum ama bazen bir fotoğrafı notuma ekleyeceğim zaman tabletten çekip koymak şu an zorluyor. Bir de iPad tablet konusunda üstüne olmayan bir cihaz.

Ben olsam ekosistem kurmazdim. Sebebiyse bir taraftan kisitlama olmasi. Onun yerine soyle yapardim.
Telefon - Honor Magic7 Pro
Tablet - iPad Pro M4
Kulaklik - Sennheiser Accentum ANC.

Aslında çok güzel gelmişti gözüme S24 FE neden hocam? 16 zorluyor iPhone 15-14 garanti cihazlar.
Butceniz yuksek. O butcede S24 FE iyi degil. En azindan duz S25 alin.

Ekosistem konusunda Apple, diğer markaların kat kat üstünde. iPhone konusunda, iPhone 15 veya iPhone 16 yerine alabilirsen iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro almanı tavsiye ederim. En azından iPhone 15 Pro al.

Ekosistem konusunda Apple, diğer markaların kat kat üstünde. iPhone konusunda, iPhone 15 veya iPhone 16 yerine alabilirsen iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro almanı tavsiye ederim. En azından iPhone 15 Pro al.

Hocam takas konusunda o modeller yok telefonu takasla beraber alacağım 16 Pro var oda çok çok pahalı. 13-14-15-16 ve geri kalan üst 16 serisi mevcut.

Ekosistem olarak hangisini tercih edersiniz Apple hayran bırakmıştır her zaman Samsung konusunda da kalemler standart diye biliyorum.

Ben 60 Hz telefon kullanmam. Samsung secerdim. Bunu obkektif olarak soyluyorum. 120 Hz ekranin maliyeti en fazla ne kadar olabilir? Apple koymuyor ama. Eski telefonum iPhone 7'ydi
Simdi S23 kullaniyorum. Bir de S24 Ultra disinda S24 serisindd Exynos var. Ben yine S24'u elemenizi oneririm. Cunku fotograf yazilimi olarak Exynos fotografi iyi isleyemiyor bana kalirsa. Onun yerine minimum S25 alin. Honor Magic7 Pro ise iPhone 16 Pro Max'den daha iyi bir telefon. Batarya omru en iyi olan telefon vivo X200 Pro ile birlikte. Kamerasi Video performansi disinda iPhone 16 Pro Max'den daha iyi yine. Yani beni dinlesen memnun olursun aslinda. Bence Teknosa, Vatan'a falan gidip kurcala biraz. Yazilim olarak Samsung'dan daha iyi. Android alacaksan S25'i cok oneremiyorum bu canavar varken.

Dedigim gibi hocam sureli proje cizim mühendislik dersleri gorecegimden dolayi asıl bel kırılma noktası aralarında aktarım yaparken uğraştırmaması lazım. Mağazada iPad Air denedim Pro da vardı ama Air denedim yazım olarak falan Pencil Pro takmışlardı gayet güzeldi o yüzden ekosistem kurup beni uğraştırmaması lazım. Tekrar para elime geçtiğinde Mağazadan yine tüm cihazları denerim hocam tekrar yazarım.

Konu ekosistem ise Apple üstüne tanımam tabi ekosistem diye diye iyi geçiriyorlar orası ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…