Makaleler
5
Samsung-Yaklasan-Galaxy-S24-FE-Icin-Exynos-2400-Gelistirebilir-Yeni.jpg

Exynos 2400 birkaç ay önce tanıtıldı ve çeşitli Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus sürümlerine güç verdi. Geçmiş Exynos yonga seti sürümlerinin düşük performans göstermesi ve termal daralma nedeniyle performans kaybetmesi eğilimine karşı çıkan bu sürüm, bazı alanlarda yetersiz kalsa da Snapdragon 8 Gen 3, Dimensity 9300 ve A17 Pro’ya ayak uydurarak sektörü şaşırtmıştı. Şimdiyse…

Devamını Oku: Samsung Yaklaşan Galaxy S24 FE için Exynos 2400+ Geliştirebilir
Kaynak: Techolay

S24 ve S24+'a Exynos 2400 koyup S24 FE'ye 2400+ koymak.
Haberin içeriğinde bunun verimlilik için yapıldığını yazmıştım aslında. Üretim verimliliğinin artması maliyetin ucuzlaması demek, bu da hemen hemen aynı yonga setli bir cihazı daha ucuza alabileceğimiz anlamına geliyor. Artan güç verimliliğiyse daha fazla ekran süresiyle kendini gösterebilir. Zaten yine haberde de bu isimlendirmenin bir pazarlama stratejisi olduğu belirtiliyor.

Tabii her şey bir yana F/P modele "plus" ibaresi koymak trajikomik olmuş :D.

@Hakan Hasırcıoğlu haberi elbette okudum.
Saçma olansa son cümlenizde yazdığınız gibi, plus takısı alan bir yonganın performans artışı olmadan pazarlanması ve ana serinin kısılmış versiyonuna serideki yonganın plus takısı ile sunulması komik.
Sonuçta daha zayıf bir cihaz çıkarmanız gerekiyor ve sanki FE versiyondaki yonga daha iyiymişcesine bir takı alıyor.

Sonuçta herkes teknoloji haberlerini takip etmiyor. Sırf plus takısı aldığı için FE yani bir nevi Lite cihazda daha güçlü bir yonga sanılacak.

Dalga geçtiğim nokta da buydu.

Belki de verimliligi yukseltecekler, S24 ve S24+'dan daha yuksek performans sunmasın diye de frekansları düşürecekler.
Imkansiz, bu onlar icin daha maliyetli olur zaten. Ayrica su kismi da vurgulayayim, Exynos 2400 hic en yuksek frekansta calismiyor, calisinca 8 Gen 3'un 16 watt yaktigi yerde 24 watt yakiyor.

Haberin içeriğinde bunun verimlilik için yapıldığını yazmıştım aslında. Üretim verimliliğinin artması maliyetin ucuzlaması demek, bu da hemen hemen aynı yonga setli bir cihazı daha ucuza alabileceğimiz anlamına geliyor. Artan güç verimliliğiyse daha fazla ekran süresiyle kendini gösterebilir. Zaten yine haberde de bu isimlendirmenin bir pazarlama stratejisi olduğu belirtiliyor.
Ellerinde oyle bir dugum yok, Exynos 2400'un dokuldugu bant olan 4LPP+'den daha iyi bir dugum olan 4HPC, PPA'a da sadece performansi hedef alan bir dugum, lp early ya da lp plus gibi bir dugum degil. Maliyeti azaltmak icin 3nm'ye gecmesi lazim. Anlayacaginiz 2400+, 2400'un overclocklusu olacak. Sorun yok bence, FE modellerin sogutmasi, Ultra modellerin sogutmasindan bile daha buyuk oluyor.