Makaleler
7
Bugun X'te bir kullanici, Samsung'un S24 serisi icin toplamda 6 beta surumu yayinlayacagini, 6. beta surumunun Nisan ayinda yayinlanip kararli surumden onceki son surum olacağını iddia etti. Daha sonra bizim de guvendigimiz ve soylediklerinin cogu doğru cikan, Samsung ile baglantisi bulunan ICE UNIVERSE bu iddiayi doğruladı.

Mantiken baktigimizda S24 serisi Mayis ayinda guncellemeyi alacak gibi gozukuyor. Ardindan S23 ve S22 serileri alir gibi. Sonrasinda dagitim bu sekilde kademeli devam eder. Bu da Samsung kullanicilarinin (S25 serisi kullananlar haric) Android 15'i diger firmalara kiyasla cok gec tarihte alacagi anlamina geliyor. Yani bosuna guncellemeleri kontrol etmeyin, cihazinizin One UI 7'yi almasina daha cok uzun sure var. Soylemis olmak istedim.

One UI 7 herkes muazzam ötesi dedi, bende dahil. Eğer ki bu gecikme ile bir de bekleneni karşılamazsa Samsung büyük batar 😃 Ama görüldüğü kadarıyla hem ICE UNIVERSE hem Tarunt Vats sabırla bekleyin ve akıcılığı hissedin dediler. Geç olsun ama İYİ olsun razıyız 😃

One UI 7 herkes muazzam ötesi dedi, bende dahil. Eğer ki bu gecikme ile bir de bekleneni karşılamazsa Samsung büyük batar 😃 Ama görüldüğü kadarıyla hem ICE UNIVERSE hem Tarunt Vats sabırla bekleyin ve akıcılığı hissedin dediler. Geç olsun ama İYİ olsun razıyız 😃

One UI 7 ile gelen tek güzel şey Good Lock içinde gelen Home Up özelliği. Başka merakla bekletecek bir özellik göremedim ben.

S25 serisini getirdiği değişikliklerin çoğunluğu yazılımla alakalı bu yüzden OneUI 7 eski serilere çıkmadan önce yeni serilerin satılmasını bekliyorlar. Bu kadar basit.

S25 serisini getirdiği değişikliklerin çoğunluğu yazılımla alakalı bu yüzden One UI 7 eski serilere çıkmadan önce yeni serilerin satılmasını bekliyorlar. Bu kadar basit.

Zaten bu bir klasiktir. Yeni nesil cihazla sürümü çıkartıp rollout takvimi paylaşıyorlar. Apple ve Xiaomi'de bunu yapıyor.

Akıcılık konusunda da baya baya gelişme var dediler. Neredeyse İphone ile aynı hatta 1 tık daha iyi bile diyen oldu bilemiyorum tabi.
Animasyonlar eskiye kiyasla super tabi ama Cinli rakiplerinin hâla gerisinde sayılır, OnePlus mesela cok guzel animasyona sahip. Elmadan caldilar orası ayri mevzu.

Bu arada yukarida yazmamisim ama Samsung kullanicilari Android 15 beklerken Google Pixel 6 ve ustu cihazlar icin Android 16 Beta 2 yayinlandi.

Bu arada yukarida yazmamisim ama Samsung kullanicilari Android 15 beklerken Google Pixel 6 ve ustu cihazlar icin Android 16 Beta 2 yayinlandi.
Sony cihazlar bile Android 15 aldı.

Animasyonlar eskiye kiyasla super tabi ama Cinli rakiplerinin hâla gerisinde sayılır, OnePlus mesela cok guzel animasyona sahip. Elmadan caldilar orası ayri mevzu.
Samsung kendi animasyonunu yapma özelliği ekledi. Animasyonlar kötü/akıcı değil diye laf edemez bence artık kimse. Reddit üzerinde iOS, OnePlus, Nothing benzeri animasyonlar yapıyorlardı.

Zaten bu bir klasiktir. Yeni nesil cihazla sürümü çıkartıp rollout takvimi paylaşıyorlar. Apple ve Xiaomi'de bunu yapıyor.
Samsung için verdikleri takvim alışılmışın dışında ama. Normalde bu kadar uzun sürmez, daha kısa sürede dağıtım başlardı. OneUI 7 betası ilk duyurulduğunda 3 sürüm sonrası şubat ayında yayınlanır diye bekliyordu herkes.