Swin1

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba,

Bugün C diskinde yer olmadığı için sanal belleği E sürücüsünde açmak istedim ve ayarları yaptım. Her ne kadar yeniden başlatsam da sanal bellek bir türlü E sürücüsüne geçmedi, hâlâ C diskinden kullanıyor. Panelden kontrol ettiğimde "pagefile.sys" dosyası E sürücüsünde gözüküyor.

Ekran görüntüsü 2025-11-15 171646.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-15 171521.webp

Guvenli kipte ya da USB'dem acip silmeyi denediniz mi? Yeniden olusturmamasi gerek.

Bu arada C'de yer acmak icin NTFS disk sikistirmasi kullanabilirsiniz. HBCD 15.2 oldukca eski ama bu ozelligi vardi. Normalde Windows ya da Program Files icindeki dosyalara NTFS sikistirmasi yapamiyor Windows. Ama bu CD ile boot edip yapabiliyorsunuz. Diskte %20 civarinda bos yer sagliyor.

Bunun disinda Belgelerim, Indirmeler, Videolar, Muzik gibi klasorleri de baska surucuye yonlendirmek yer kazanci saglar.

Son düzenleme:
Guvenli kipte ya da USB'dem acip silmeyi denediniz mi? Yeniden olusturmamasi gerek.

Bu arada C'de yer acmak icin NTFS disk sikistirmasi kullanabilirsiniz. Hbcd 15.2 oldukca eski ama bu ozelligi vardi. Normalde Windows'ya da program files icindeki dosyalara NTFS sikistirmasi yapamiyor Windows. Ama bu CD ile boot edip yapabiliyorsunuz. Diskte %20 civarinda bos yer sagliyor.

Bunun disinda belgelerim, ındirmeler, videolar, muzik gibi klasorleri de baska surucuye yonlendirmek yer kazanci saglar.

Windows'un kendi disk sıkıştırma özelliğinden mi bahsediyorsunuz? Bunu da araştırdım fakat önermiyorlardı.

Peki SSD için açsam sorun olur mu?
Yoo, hatta yazma okuma miktarini azalttigi icin omrunu dahi uzatiyor. Sonucta 100 MB yazacagi yerde 80 MB yaziyor diske. Ben onun icin acmistim zaten. Ayni sekilde okurkende 80 MB okuyup biraz daha hizli aciyor dosyayi. Sıkıstırma islemi kernel seviyesinde yapildigi icin performans kaybi sifir sayilabilir.

Yoo, hatta yazma okuma miktarini azalttigi icin omrunu dahi uzatiyor. Sonucta 100 MB yazacagi yerde 80 MB yaziyor diske. Ben onun icin acmistim zaten. Ayni sekilde okurkende 80 MB okuyup biraz daha hizli aciyor dosyayi. Sıkıstırma islemi kernel seviyesinde yapildigi icin performans kaybi sifir sayilabilir.

Kimileri SSD hücrelerine çok yüklendiği için sizin dediğinizin tam tersini diyor. Ömrü kısalır diyorlar. Sıkıştırma yapacağım sıkıntı olursa geri dönerim artık.