Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blck.rs06

Başarılı
Merhaba,

Benim bilgisayarımda Intel i5 13500H işlemci var 4p-Core 8e-Core 16 theard bir işlemci.

Sanal Makineye Nasıl macOS Kurulur? Adım Adım Rehber - Techolay bu rehberi adım adım yaptım ve eğer 8 çekirdek ayarlarsam sıkıntısız çalışıyor ama hiçbir p-Core kullanmıyor. 12 yaptığımdada bir problem oluştu ve makine yeniden başlatılıyor diyor.

1708357323298.webp

Benim isteğim p-Core'ları da kullansın çünkü performans çok düşük. Safari açmak için sanki HDD kurulu bir Windows açarcasına bekliyorum. Ne yapabilirim p- corları da kullanması için? P-Core'ları nasıl kullanmadığını anlıyorsun derseiz Cyberpunk'ta sadece p Core kulan ayarını açtığımda CPU0-CPU2-CPU4-CPU5 %100 çalışıyordu ancak resimde görüldüğü üzere CPU8-CPU15 arası yani e-corlar çalışıyor.

Çözüm
Sorunun P-Core kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Dilerseniz BIOS da destekliyorsa daha gelişmiş sanallaştırmayı (VT-x) açabilirsiniz ayarlardan.

Bu arada birisi şöyle bir çözüm bulmuş, dener misiniz?

Kod:
powercfg /powerthrottling disable /path "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx.exe"

Bir başika çözüm ise VMX dosyasını düzenlemek. E-Core'ları devre dışı bırkabilirsiniz:

Kod:
processor4.use = no
processor5.use = no
processor6.use = no
processor7.use = no
processor8.use = no
processor9.use = no
processor10.use = no
processor11.use = no

Sizdeki e-Core'lara göre işlemci numaralarını değiştirin.
Sorunun P-Core kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Dilerseniz BIOS da destekliyorsa daha gelişmiş sanallaştırmayı (VT-x) açabilirsiniz ayarlardan.

Bu arada birisi şöyle bir çözüm bulmuş, dener misiniz?

Kod:
powercfg /powerthrottling disable /path "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\x64\vmware-vmx.exe"

Bir başika çözüm ise VMX dosyasını düzenlemek. E-Core'ları devre dışı bırkabilirsiniz:

Kod:
processor4.use = no
processor5.use = no
processor6.use = no
processor7.use = no
processor8.use = no
processor9.use = no
processor10.use = no
processor11.use = no

Sizdeki e-Core'lara göre işlemci numaralarını değiştirin.

Son düzenleme:
Çözüm
Bilgisayarımda gelişmiş sanallaştırmayı (VT-x) olmadığı için açamadım ancak diğer iki tavsiyenizi uyguladım evet 2 kata kadar daha hızlı ancak bu sefer yeterince kaynak kullanmıyor 4 çekirdek işaretlememe rağmen 2 çekirdek kullanıyor @Recep Baltaş