Detaylar
Kim cevapladı?AnyDesk Ubuntu sürümü mevcut:
anydesk.com
Remote Desktop Software for Ubuntu and Linux | AnyDesk
Download AnyDesk for Linux to access and control your devices remotely. Enjoy seamless remote desktop software for Ubuntu and other Linux distributions.
AnyDesk Ubuntu sürümü mevcut:
![]()
Remote Desktop Software for Ubuntu and Linux | AnyDesk
Download AnyDesk for Linux to access and control your devices remotely. Enjoy seamless remote desktop software for Ubuntu and other Linux distributions.anydesk.com
Ubuntu server yazmayı unutmuşum.
SSH diye bir şey var dostum. Onunla böyle GUI olmayan PC'leri bile yönetirsin.
SSH diye bir şey var dostum. Onunla böyle GUI olmayan PC'leri bile yönetirsin.
SSH biliyorum hocam bağlanmıyor işte sanal bilgisayara kurduğum Windows 10 ile SSH bağlantı kuruyor ama kendi bilgisayarımla kuramıyorum.
Sanal makineye SSH ile ana makineden mi bağlanmaya çalışıyorsun? Sanal makinenin çalıştığı makine yani. Eğer öyleyse Ubuntu serverdaki güvenlik duvarı kurallarını kontrol et SSH portuna veya SSH servisine izin vermen gerekiyor olabilir. Ayrıca SSH komutunu nasıl girdiniz? Hangi IP adresine bağlanacağınızı biliyor musunuz vb.SSH biliyorum hocam bağlanmıyor işte sanal bilgisayara kurduğum Windows 10 ile SSH bağlantı kuruyor ama kendi bilgisayarımla kuramıyorum.
Sanal makineye SSH ile ana makineden mi bağlanmaya çalışıyorsun? Sanal makinenin çalıştığı makine yani. Eğer öyleyse Ubuntu serverdaki güvenlik duvarı kurallarını kontrol et SSH portuna veya SSH servisine izin vermen gerekiyor olabilir. Ayrıca SSH komutunu nasıl girdiniz? Hangi IP adresine bağlanacağınızı biliyor musunuz vb.
Hocam portlar kapalı olsaydı sanal makinedan da bağlanamazdım YouTube'da tailscale diye bir uygulama var local IP adresine IP verip erişebiliyorsun diyor ama ne onun verdiği IP adresiyle ne de local IP adresiyle kendi kullandığım makine ile bağlanamıyorum.
Son düzenleme:
Şu komutların çıktısını gönderinHocam portlar kapalı olsaydı sanal makinedan da bağlanamazdım YouTube'da tailscale diye bir uygulama var locak IP adresine IP verip erişebiliyorsun diyor ama ne onun verdiği IP adresiyle ne de locak IP adresiyle kendi kullandığım makine ile bağlanamıyorum.
sudo ufw status verboseip addr showTam anlamadım ama Ubuntu sanal makineden diğer Windows 10 sanal makineye bağlanabildiğinizi ama Ubuntu sanal makineye bağlanamadığınızı kast ettiniz sanırım, bu tam olarak güvenlik duvarının yapacağı bir şey. Çoğu güvenlik duvarı varsayılan olarak makineden dışarı veri akışına izin verirken dışarıdan içeriye veri akışına izin vermez. Bunun adı port açmak değildir ayrıca, o modemlerle alakalı başka bir şey.
Şu komutların çıktısını gönderin.
sudo ufw status verbose
ip addr show
Tam anlamadım ama Ubuntu sanal makineden diğer Windows 10 sanal makineye bağlanabildiğinizi ama Ubuntu sanal makineye bağlanamadığınızı kast ettiniz sanırım, bu tam olarak güvenlik duvarının yapacağı bir şey. Çoğu güvenlik duvarı varsayılan olarak makineden dışarı veri akışına izin verirken dışarıdan içeriye veri akışına izin vermez. Bunun adı port açmak değildir ayrıca, o modemlerle alakalı başka bir şey.
Hocam ben CGNAT kullanıyorum ama tailscale de CGNAT olsa bile ulaşabilirsin diye bir makale var orada modem ayarı yapmıyor. Bu arada demek istediğim sanal makineye Windows ve Linux kurduğumda sanal makinedaki Windows'tan Linux'a her türlü ulaşıyorum ama kendi kullandığım ana makinedan bağlanamıyorum YouTube'da bu işlemi yaparsanız local adresiniz dünyaya açılır diyor ama ben erişemiyorum.
Şu komutların çıktısını gönderin.
sudo ufw status verbose
Bu komutu gönderdim. Böyle bir uyarı çıktı, diğerini yaptım IP adreslerini gösteren tablo çıktı
Root@try:~# sudo ufw status verbose.
Status: İnactive.
Son düzenleme:
Şimdi ben tam anlamadığım için soruyorum:
2 tane sanal makine senin fiziksel makinende kurulu. Biri Windows 10 diğeri Ubuntu Server.
Sanal Windows 10'dan sanal Ubuntu'ya SSH ile bağlanabiliyorsun ama fiziksel makinenden bağlanamıyorsun, değil mi?
Sanallaştırma platformu olarak ne kullanıyorsun? Onun ağ ayarlarından NAT seçmeyi dene.
2 tane sanal makine senin fiziksel makinende kurulu. Biri Windows 10 diğeri Ubuntu Server.
Sanal Windows 10'dan sanal Ubuntu'ya SSH ile bağlanabiliyorsun ama fiziksel makinenden bağlanamıyorsun, değil mi?
Sanallaştırma platformu olarak ne kullanıyorsun? Onun ağ ayarlarından NAT seçmeyi dene.