Bilgisayarımda 16 GB RAM var. Aynı anda 3 adet sanal makine çalıştırmam gerekiyor ve doğal olarak RAM kullanımı fulleniyor ve kasıyor. Sizce geçici olarak sanal RAM eklemek mantıklı mı? Hoca eğer kasıyorsa bunu yapmamı istemişti. İşe yarar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Düşündüğünüz gibi çalışmaz. RAM'lerin donanımsal olarak hızı ssdlerin kat be kat üstünde. Yazılımla çözebileceğiniz bir durum değil. Yine de denemek isterim derseniz RAM swap adı altında araştırabilirsiniz.
@NightWist, benim bildiğim genellikle çökme gibi sorunlar için geçici bir çözüm aratmak için kullanılıyordu. Azaltsa daha çok az azaltacağını düşünüyordum.
- Makaleler
- 10
@NightWist, benim bildiğim genellikle çökme gibi sorunlar için geçici bir çözüm aratmak için kullanılıyordu. Azaltsa daha çok az azaltacağını düşünüyordum.
Deneyin şansınızı. 8 GB verilebilir en azından.
@NightWist, müsait olunca göz atacağım. Teşekkürler.
Koneko Toujou
Üstün
Bilgisayarımda 16 GB RAM var. Aynı anda 3 adet sanal makine çalıştırmam gerekiyor ve doğal olarak RAM kullanımı fulleniyor ve kasıyor. Sizce geçici olarak sanal RAM eklemek mantıklı mı? Hoca eğer kasıyorsa bunu yapmamı istemişti. İşe yarar mı?
Hocam bunun yerine Mem Reduct kullanın. 40 GB RAM ile 8 sanal makine aynı anda çalıştırabiliyorum.